Gå til sygdomsliste

Nyheder om senfølger

Efter ti år kunne Edle pludselig ikke få hjælp til sine senfølger længere

01-12-2023
Edle Sørensen i sit køkken Der er ingen tvivl om, at det offentlige skal sørge for fysiske hjælpemidler til senfølgeramte. Men hvilken kasse skal punge ud? Edle Sørensen er en af de mange tidligere kræftpatienter, der er kommet i klemme.

Glæde hos Kræftens Bekæmpelse: Ny kræftplan er patienternes kræftplan

14-11-2023
Den kommende Kræftplan V har fokus på det samlede patientforløb, viser kommissoriet, og det roser adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.

Ny dansk forskning: Bekymrende mange plages af senfølger efter kræft

26-10-2023
Et studie blandt 28.000 kræftoverlevere viser, at mange er hårdt ramt af senfølger op til 12 år efter deres kræftbehandling. Kræftens Bekæmpelse foreslår senfølgecentre i alle landets regioner.

Kræftramte kommer i klemme i sygedagpengesystemet

14-09-2023
Sygedagpengesystemet kalder på forbedringer, mener Kræftens Bekæmpelse.

Skakmat efter kræft: En tur til frisøren blev vendepunktet for Morten

07-09-2023
Morten Henriksen i skoven tæt på sit hjem, hvor han løber. Fysiske senfølger og voldsom angst satte en gevaldig bremse for Mortens normalt aktive liv som far, ægtemand og motionsløber. I det nye afsnit af podcasten ’Kræftfri, men ikke rask’ hører vi om hans vej tilbage og får gode råd fra en ekspert.

- Der er jo ingen, der gider høre om lort

04-09-2023
kvinde med stomi i fitnesscenter For Dorte er det skamfuldt, da hun som 52-årig får konstateret kræft i endetarmen. Det er pinligt at skulle undersøges. Pinligt at stå med afføring i bukserne i supermarkedet. Pinligt ikke at kunne holde på prutterne. Men alt ændrer sig heldigvis, da hun får en pacemaker i numsen.

Jeg skal lære mig selv at kende igen

01-06-2023
ung pige med lyst pagehår i hospitalsseng Mens Sarah er i behandling, taber hun håret, svulmer op og går med stok. Alle kan se, hun er syg. I takt med at håret vokser ud, og hun mere og mere ligner sig selv, ånder omverdenen lettet op – alt er godt, Sarah er rask og skal ud at leve livet. Men inde i Sarah er der ikke godt. Hverken fysisk eller psykisk.

Kræftpolitisk Forum 2023: Nu skal arbejdet med strategien for senfølger i gang!

31-05-2023
Dørene står åben for alle, der vil være med til at sætte de faglige rammer for senfølgeindsatsen. Det var hovedbudskabet fra formand for Kræften Bekæmpelse Helen Bernt Andersen til Kræftpolitisk Forum.

- Hvorfor er jeg ikke bare glad?

30-05-2023
Efter et voldsomt forløb med brystkræft er Stine endelig kræftfri. Hun føler, at hun burde være taknemmelig – men det er et svært sted at være, når både krop og psyke gør ondt.

Debat: Flere får senfølger efter kræft. Det kalder på en national indsats

17-05-2023
Hjælpen til de mange, der har senfølger efter kræft, er for tilfældig og uensartet. Der er behov for en national indsats med nye initiativer.

Kræftpolitisk Forum: Sådan sikrer vi god hjælp til alle kræftoverlevere med senfølger

24-04-2023
Senfølger efter kræft er et stort og stigende problem, og hjælpen til senfølger er ikke god nok. Derfor fremlægger Kræftens Bekæmpelse, kræftforskere og fagfolk tre konkrete anbefalinger til en bedre senfølgeindsats til Kræftpolitisk Forum d. 17. maj.

Pia planlagde sin egen begravelse: Nu hjælper terapi på livet med senfølger

30-03-2023
Pia Høg lever med invaliderende senfølger efter behandling for tarmkræft. Men gruppeterapi med andre kvinder i samme situation har hjulpet hende til at føle, at hun er god nok, selvom hun ikke længere kan leve livet på fuldt blus.

De fleste lever godt med stomi efter endetarmskræft

29-03-2023
Danske forskere sætter i ny undersøgelse fokus på livskvaliteten hos patienter, der har fået en stomi på grund af endetarmskræft. Og de har et vigtigt budskab til de patienter, der har problemer med deres stomi: I kan få hjælp, selv mange år efter operationen.

- Når folk siger, at jeg ligner mig selv igen, bliver jeg dybt frustreret

22-03-2023
Sofie kæmper stadig med eftervirkningerne af et hårdt brystkræftforløb Sofies børn er bittesmå, da hun går igennem et voldsomt kræftforløb. Det tager alt, hvad hun har i sig, at forholde sig til hamsterhjul og børnehavefester samtidig med kemo og angst for døden. Nu er kræften væk – men hun føler sig som et andet menneske, og hun bliver aldrig den samme igen.

Søren har tandskader efter kræft, men kan ikke få tilskud

13-03-2023
Søren Gram lever med senfølger i munden efter strålebehandling for kræft, men kan ikke få tilskud fra det offentlige til sine høje tandlægeregninger. Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at tandbehandling bliver en del af kræftpakkerne.

Der mangler økonomisk hjælp til kræftramte med tandskader

12-03-2023
Flere typer kræftbehandling kan skade mund og tænder med store tandlægeregninger til følge. Desværre har kræftpatienter med tandskader svært ved at få økonomisk hjælp. Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at tandbehandling bliver en del af kræftpakkerne.

Carina blev kræftundersøgt fire måneder for sent: - Det er så uretfærdigt

10-03-2023
Carina Hoffmann er overbevist om, at kræftknuden i hendes bryst kunne være opdaget tidligere, hvis hun var blevet undersøgt til tiden. I dag lever hun med senfølger og har mistet både sit ene bryst og tilliden til sundhedsvæsenet.

Debat: Robustheden i sundhedsvæsenet bør gælde hele væsenet

31-01-2023
Ærgerligt nok blev der ikke plads til repræsentanter for patienterne i Robusthedskommissionen. Men vi forventer, at patientperspektivet inddrages kontinuerligt, skriver Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, der har 10 anbefalinger til kommissionen.

Nye tal: Flere end 370.000 lever med og efter kræft

27-01-2023
Antallet af danskere, der lever med eller efter kræft, er steget med 41 pct. siden 2012. Det er godt nyt, at flere overlever kræft, men det betyder samtidig, at flere har behov for hjælp til senfølger.

Da kræften svandt ind og lægerne jublede, følte Denise ingen glæde

28-12-2022
26-årige Denise Andersen blev som teenager diagnosticeret med knoglekræft og kun spået ringe chancer for helbredelse. Hun var ikke forberedt på, hvordan hun ville reagere, da hun alligevel kunne blive rask.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 34

1 2