Gå til sygdomsliste

Anti-androgen medicin mod prostatakræft med spredning

Anti-androgene tabletter indeholder et stof, der sætter sig på kræftcellernes antenner (receptorer) og forhindrer, at kroppens mandlige kønshormon (testosteron) når ind til cellerne og stimulerer dem.

Fordelen ved anti-androgen behandling er, at den oftest kun i ringe grad nedsætter evnen og lysten til sex og samtidigt kun i ringe grad fører til knogleafkalkning, tab af muskler, vægtøgning og andre bivirkninger forårsaget af kastrationsbehandling.

Har kræften spredt sig til fjernere beliggende lymfeknuder, knoglerne eller de indre organer, er kastrationsbehandling mere effektiv end behandling med anti-androgen og derfor anbefales kastrationsbehandling i denne situation.

Læs mere om anti-androgen medicins virkning og bivirkninger:

Bicalutamid

Bivirkninger ved anti-androgen medicin

Mange mænd oplever, at deres brystkirtler bliver ømme og forstørrede. En enkelt forebyggende strålebehandling mod brystvævet kan modvirke dette. Tabletterne kan i nogle tilfælde give diarré og påvirke leveren. De kan også medføre delvis tab af rejsningsevnen, hvorimod lystfølelsen beholdes.

Behandling eller ej?

Nogle mænd med prostatakræft mærker ingen symptomer på kræftsygdommen og mener, at bivirkningerne af behandlingen er uacceptable (specielt rejsningsbesvær/ophørt lyst til sex). Sammen med lægen kan du afveje bivirkninger og livskvalitet på den ene side og behandlingens effekt på den anden.


Læs alt om behandling af prostatakræft:

Behandling af prostatakræft (oversigt)

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning


Del dine tanker og erfaringer i gruppen "Prostatakræft" på Cancerforum.