Gå til sygdomsliste

Forsøgsbehandling for prostatakræft

Forsøgsbehandling er en undersøgelse af en ny type behandling, hvis virkning og bivirkninger man endnu ikke kender til bunds. Forsøgsbehandling kan være en mulighed i alle faser af sygdommen.

Forsøgsbehandling

Ved prostatakræft kan forsøgsbehandling være en mulighed i alle faser af sygdommen.

Om forsøgsbehandling

Hvordan kan man komme i forsøgsbehandling? Hvilke overvejelser skal man gøre sig, inden man siger ja til at deltage i et forsøg? Hvem kan deltage? Hvordan foregår det?

Læs mere om forsøgsbehandling, om dine rettigheder og om forsøgsbehandling i udlandet:

Om forsøgsbehandling for kræft

Find relevante forsøgsbehandlinger for dig

Se om der findes en forsøgsbehandling i Danmark, der er relevant for dig:

Find forsøgsbehandlinger for prostatakræft

Frysebehandling (kryoterapi) ved prostatakræft uden tegn på spredning

Mænd, som får tilbagefald af prostatakræft efter at have fået strålebehandling, kan i nogle tilfælde få kryoterapi som lindrende behandling af generende symptomer (salvage behandling).

Lokalbehandling af prostatakræft er begrænset til en mindre del af kirtlen og kræver derfor, at kræften ikke har spredt sig.

Ved kryoterapi placerer lægen under vejledning af en ultralydsscanning flere meget tynde behandlings- og temperaturnåle ind i kræftknuden, som fryses ned til minimum minus 40 grader i ti minutter af to omgange. Indgrebet foregår i fuld bedøvelse og varer i gennemsnit 1-2 timer.

Kryoterapien kan i sjældne tilfælde medføre bivirkninger i form af fisteldannelse, besvær med at holde på vandet, urinstop og kroniske smerter i mellemkødet.

Behandlingen tilbydes som forsøgsbehandling på Odense Universitetshospital i samarbejde med urologisk afdeling i LUND, Sverige til udvalgte patienter, som har fået tilbagefald, ikke har spredning og har et PSA-niveau på under 5 ng/l.


Læs alt om prostatakræft:

Prostatakræft - forsiden

 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning


Del dine tanker og erfaringer i gruppen "Prostatakræft" på Cancerforum.