Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Forsøgsbehandling er en undersøgelse af en ny type behandling, hvis virkning og bivirkninger man endnu ikke kender til bunds. Forsøgsbehandling kan være en mulighed i alle faser af sygdommen.
Ved prostatakræft kan forsøgsbehandling være en mulighed i alle faser af sygdommen.
Hvordan kan man komme i forsøgsbehandling? Hvilke overvejelser skal man gøre sig, inden man siger ja til at deltage i et forsøg? Hvem kan deltage? Hvordan foregår det?
Læs mere om forsøgsbehandling, om dine rettigheder og om forsøgsbehandling i udlandet:
Se om der findes en forsøgsbehandling i Danmark, der er relevant for dig:
Mænd, som får tilbagefald af prostatakræft efter at have fået strålebehandling, kan i nogle tilfælde få kryoterapi som lindrende behandling af generende symptomer (salvage behandling).
Lokalbehandling af prostatakræft er begrænset til en mindre del af kirtlen og kræver derfor, at kræften ikke har spredt sig.
Ved kryoterapi placerer lægen under vejledning af en ultralydsscanning flere meget tynde behandlings- og temperaturnåle ind i kræftknuden, som fryses ned til minimum minus 40 grader i ti minutter af to omgange. Indgrebet foregår i fuld bedøvelse og varer i gennemsnit 1-2 timer.
Kryoterapien kan i sjældne tilfælde medføre bivirkninger i form af fisteldannelse, besvær med at holde på vandet, urinstop og kroniske smerter i mellemkødet.
Behandlingen tilbydes som forsøgsbehandling på Odense Universitetshospital i samarbejde med urologisk afdeling i LUND, Sverige til udvalgte patienter, som har fået tilbagefald, ikke har spredning og har et PSA-niveau på under 5 ng/l.
Professor, overlæge, dr.med. Michael Borre, Dansk Urologisk Cancer Gruppe (DaProCa) og overlæge, ph.d. Henriette Lindberg.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17