Få styr på dine kilder

Når du samler materiale til din projektopgave, er det en god ide at holde styr på kilder og henvisninger -– også når du finder viden og billeder på nettet.

Eksempler på kildehenvisninger

Her er eksempler på hvordan du kan lave kildehenvisninger. Det er en god ide at spørge din lærer, om der er en bestemt måde, du helst skal henvise på.

 • Bøger:
  Bogens forfatter(e): ”Bogens titel”. Forlag, Udgivelsesår.
   
 • Aviser:
  Artiklens forfatter: ”Artiklens titel”. Avisens navn, dato for udgivelse.
   
 • Tv-udsendelser:
  Udsendelsens navn, dato for udsendelse: ”Udsendelsens titel”. Tv-kanal, udsendelsens varighed. URL (hvis du har set udsendelsens på nettet).
   
 • Internet:
  Navn på hjemmeside, dato for læsning: URL.
   
 • Billeder:
  Det kan være lidt af en udfordring at lave henvisninger til billeder. Billeder (og tekst) på nettet er oftest dækket af ophavsretten, og har derfor restriktioner for, hvem der må bruge dem og til hvad. En henvisning kan f.eks. se sådan ud:
  Fotograf: ”Billedtitel/beskrivelse”. URL, dato for læsning. 

 • Interviews:
  Interview med XXX, dato for interview.

Brug af materialet på cancer.dk/skole til skoleopgaver

Tekst og billeder på cancer.dk/skole tilhører Kræftens Bekæmpelse. Du må gerne printe tekst og billeder, eller bruge det i din opgave, hvis du skriver i din opgave, at du har materialet fra Kræftens Bekæmpelses hjemmeside cancer.dk/skole.

Du laver altså en kildehenvisning: cancer.dk/skole (Kræftens Bekæmpelse): www.cancer.dk/skole

Du skal samtidigt gøre det tydeligt, at du har lavet opgaven/produktet, f.eks. med dit navn og klassetrin, så Kræftens Bekæmpelse ikke fremstår som afsender på opgaven/produktet. Materialet må ikke offentliggøres og ikke benyttes kommercielt.


Brug af Kræftens Bekæmpelses logo i skoleopgaver

Hvis du ønsker at anvende Kræftens Bekæmpelses logo som illustration i din skoleopgave og projekter, skal du notere, at du har lånt Kræftens Bekæmpelses logo som illustration. Du skal også sørge for, at det er tydeligt, at du er afsender af opgaven. Du kan evt. sende et link eller en kopi af din opgave til skolemail@cancer.dk, så vi kan godkende det.


 

Se andres projektemner

Se hvad andre elever har arbejdet med i projektopgaven.

Se andres projektemner


Del dine erfaringer

Har du også lavet en spædende projektopgave, og har du lyst til at dele den med andre?

 

Så er du meget velkommen til at sende din opgave til:

skolemail@cancer.dk