12-09-2022

20-års jubilæumsturnering indsamler 2,7 mio. kr. til brystkræft

Årets Pink Cup-turnering, som spilles til fordel for Støt Brysterne, er netop afsluttet med et flot resultat. 79 golfklubber fra hele landet deltog og samlede i alt 2,7 mio. kr. ind til brystkræftsagen. Det er det anden højeste indsamlede beløb pr. klub nogensinde og udgør dermed en flot afslutning på turneringen, som i år kan fejre 20-års jubilæum.
Pink Cup kan i år fejre 20-års jubilæum.
Pink Cup kan i år fejre 20-års jubilæum. Foto: Kræftens Bekæmpelse

20-års jubilæum

Pink Cup, som spilles til fordel for brystkræftsagen som en del af Støt Brysterne, kan i år fejre 20-års jubilæum. 79 golfklubber fra hele landet var i år med til den lyserøde fest og indsamlede tilsammen 2,7 mio. kroner til forskning, forebyggelse og støtte til brystkræftpatienter og pårørende.

Det har været et fantastisk jubilæumsår. Der har været så meget gejst blandt de frivillige arrangører, hvilket har givet et flot resultat på det andet højeste beløb indsamlet pr. klub nogensinde.

Charlotte Jespersen, projektleder for Pink Cup i Kræftens Bekæmpelse.

Anden højeste gennemsnit indsamlet nogen sinde

Årets turnering, som har været i gang fra april til nu, har budt på flere flotte resultater. Hver klub har i snit indsamlet 34.257 kr. – det andet højeste beløb nogensinde, kun overgået af 2020, hvor gennemsnittet lå på 34.944 kr. Klubberne står selv for at arrangere den lyserøde turnering i egen golfklub og samler ind til brystkræftsagen via bl.a. fee, lotterier, personlige indsamlinger, auktioner og meget mere. I alt har 4.575 deltagere svunget golfkøllerne i år.

Silkeborg Ry Golfklub har både deltagere og sponsorer givet fuld gas til Pink Cup. Privatfoto.

Silkeborg Ry slår alle rekorder

I Silkeborg Ry Golfklub kan de være særligt stolte. De samlede nemlig det største beløb ind nogen sinde i turneringens historie. Hele 197.612 kr. blev det til. 

- Alle har givet fuld gas i år, både sponsorer og deltagere har været mega gode. Vi er så stolte. Vi er en stor gruppe, der står for at arrangere det og oplever kæmpe opbakning. Det er en dag, som er meget eftertragtet i Silkeborg. Og selv om vi er trætte oven på årets turnering, så har vi allerede sat datoen for næste år, siger Heidi Hansen, en af arrangørerne af Pink Cup i Silkeborg Ry Golfklub.

Den lyserøde fejring af jubilæet fortsætter

I anledning af Pink Cups 20-års jubilæum er hele 70 golfklubber inviteret med til en forrygende afslutning den 16. september 2022 i Svendborg Golf Klub. Her skal 48 klubber dyste i landsfinalen samtidig med, at 22 klubber spiller en sjov og hyggelig jubilæumsturnering. Det bliver en dag fuld af konkurrencer og oplevelser på banen og en festlig frokost som den store afslutning. 

Tilmeldingen til næste års turnering er netop åbnet på Pink Cups hjemmeside.

Tilmeld din klub

Fakta om Pink Cup

  • Pink Cup er Danmarks største velgørenhedsgolfturnering. Den samler ind til forskning, forebyggelse og rådgivning til fordel for brystkræftramte og pårørende
  • Pink Cup kan i år fejre 20-årsjubilæum og har indsamlet i alt knap 48,9 millioner kroner til brystkræftsagen siden 2003
  • 79 klubber deltog i årets turnering og indsamlede i alt 2.706.334 kr.
  • Silkeborg Ry Golfklub har indsamlet det største beløb nogensinde med et resultat på 197.612 kr. i 2022
  • Der er lavet 5 holes-in-one i 2022. Turneringens hovedsponsor og hole-in-one sponsor HimmerLand har doneret 25.000 kr. for hvert hole-on-one til klubbernes indsamlinger. Og Christina Watches har doneret præmier til de fem dygtige spillere

Fakta om brystkræft

  • Ca. 1/4 af kræfttilfælde blandt kvinder er brystkræft
  • 9,3 pct. af danske kvinder rammes af brystkræft, inden de er fyldt 75 år
  • Ved udgangen af 2020 levede 73.817 danske kvinder med en brystkræftdiagnose – det svarer til 2,5 pct.
  • Brystkræft rammer sjældent personer under 30 år – og er mest almindeligt hos kvinder over 60 år
Af Rikke Brams Sidst ændret 12.09.2022