12-11-2020

Flot opbakning til Lyserød Lørdag sikrer godt 3,2 mio. kr. til brystkræftsagen

Forskningen i brystkræft og støtten til brystkræftpatienterne har endnu en gang fået flot opbakning til årets Lyserød Lørdag. Trods benspænd fra coronaen lykkedes det at afholde omkring 350 aktiviteter rundt omkring i landet og indsamle 3,2 mio. kr.
Tak til alle frivillige, der har været med til Lyserød Lørdag
Tak til alle frivillige, der har været med til Lyserød Lørdag

Der er ingen tvivl om, at årets Lyserød Lørdag bliver en, som vi aldrig glemmer. For det var en dag, som krævede ekstra planlægning, stort overblik og ikke mindst en eller to nødløsninger i løbet af dagen.

Men det skræmte altså ikke flere hundrede frivillige fra Kræftens Bekæmpelse. Tværtimod lagde de sig ekstra i selen - sammen med det lokale erhvervs- og foreningsliv - for at sætte fokus på og indsamle midler til brystkræftsagen.

- Jeg er dybt imponeret over den måde I - alle jer frivillige og det lokale erhvervsliv - har tacklet Lyserød Lørdag i år. Der har været så mange bump på vejen grundet corona. Flere gange har I været nødt til at sadle om, starte forfra og finde på nyt. Men på trods af det, har jeg mødt en hel særlig velvilje og lyst til at dagen skulle forløbe lige så festlig og tryg, som den plejer, siger Sanne Lykke Lindehøj, projektleder for Lyserød Lørdag, som er en del af Støt Brysterne.

-I er gået langt for, at det kunne lykkes. Og det kunne mærkes. 3,2 mio. kr. er indsamlet takket være jer. Det er langt højere end jeg havde turde håbe på. Så det skal I have kæmpe stor tak for, siger hun.

Et særligt vigtigt år
Selvom dagen blev lidt anderledes end man havde ønsket, var kreativiteten lige så blomstrende, som den plejer. Lyserøde paraplyer svævede i luften. Træer og lygtepæle var svøbt ind i sløjfer af pink tyl og balloner. Og på tørresnore gyngede BH’er i mange forskellige lyserøde nuancer. Lige så langt øjet rakte var der lyserødt i mange byer landet over, hvor omkring 350 aktiviteter blev afholdt.

I Tarup Centret i Odense deltog lokale i lykkehjulet, i Rudkøbing på Langeland var der Tombola, og i Svendborg kunne man i dagens anledning købe hjemmestrikkede krammehjerter, som erstatning for et rigtigt kram.

Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen køber lodder i Lyngby.

Kræftens Bekæmpelses formand, Helen Bernt Andersen, var også med til at markere dagen i Lyngby. Hun er også meget imponeret og rørt over den store opbakning til brystkræftsagen.

- Vi er nået langt i behandlingen af brystkræft. Sygdommen opdages tidligere, og flere overlever. Men der er stadig et stykke vej endnu. For så længe, der stadig er kvinder, som dør af sygdommen, skal vi fortsat arbejde på en fremtid, hvor færre bliver ramt, flere overlever, og flere lever et bedre liv på den anden side af deres diagnose, siger Helen Berendt Andersen

Hun forklarer, at Lyserød Lørdag er et meget vigtigt bidrag til det arbejde. Særligt i år, hvor mange kræftpatienter og pårørende har haft brug for ekstra støtte.

- Derfor gør det mig utrolig glad og stolt, at så mange frivillige sammen med det lokale forenings- og erhvervsliv har trodset corona-udfordringer og brugt så mange timer og dage på at hjælpe med at støtte op om Lyserød Lørdag for 13. gang. Takket være deres indsats, rejser vi igen penge til brystkræftsagen, siger hun.

For når vi står sammen og indsamler penge til Lyserød Lørdag, er vi alle sammen med til at bekæmpe brystkræft. De penge, som bliver indsamlet, går nemlig til tre vigtige indsatsområder: Forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Vil du se indsamlingsresultatet for din by?

Resultat for Lyserød Lørdag

Om Lyserød Lørdag

Lyserød Lørdag er en del af kampagnen 'Støt Brysterne'. Kampagnen har fokus på brystkræft, som er den form for kræft, flest kvinder rammes af.

Sidste år satte Lyserød Lørdag indsamlingsrekord med 5,22 mio. kr.

Frivillige og erhvervslivet markerer dagen ved at sætte fokus på brystkræft og indsamle midler til forskning, forebyggelse og patientstøtte. De midler, som indsamles til brystkræftsagen i år, bliver uddelt næste år.

Læs mere om kampagnen:

Støt Brysterne 

Af Af Senem Aydinoglu Sidst ændret 12.11.2020
Når vi står sammen, kan det mærkes Støt nu