08-12-2020

Golfspiller Emily K. Pedersen donerer 35.000 kr. til brystkræftsagen

Efter tre sejre i træk er der ingen tvivl om, at den 24-årige danske golfspiller og ambassadør for Pink Cup, Emily Kristine Pedersen, er Europas bedste kvindelige golfspiller. Samtidig er Emily K. Pedersen også kåret som vinder af sæson-konkurrencen LET Par Break Challenge, som giver hende mulighed for at donere 35.000 kr. til velgørenhed – og dem donerer hun til golfturneringen Pink Cup og dermed brystkræftsagen.
Golfspiller Emily K. Pedersen donerer 35.000 kr. til brystkræftsagen
Foto: Tristan Jones. Golfspiller Emily K. Pedersen donerer 35.000 kr. til brystkræftsagen

Siden 2015 har Emily K. Pedersen været ambassadør for velgørenhedsgolfturneringen Pink Cup, som er en golfturnering under Støt Brysterne-kampagnen, hvor danske golfklubber hvert år samler penge ind til brystkræftsagen. Det var derfor ikke en svær beslutning for Emily K. Pedersen, da hun som vinder af LET Par Break Challenge - en konkurrence i forbindelse med Ladies European Tour, hvor det handler om at lave flest birdies, eagles, hole in one og albatros i løbet af en sæson - skulle vælge den velgørenhed, som hun ønskede at donere 35.000 kr. til.

 - 1 ud af 9 danske kvinder rammes af brystkræft i løbet af deres liv. Selvom jeg ikke har haft brystkræft tæt på livet, ved jeg med denne statistik, at det meget vel i fremtiden kan ramme mig selv, eller en kvinde jeg holder af.

Golfspiller Emily K. Pedersen donerer 35.000 kr. til brystkræftsagen
Foto: Tristan Jones. Golfspiller Emily K. Pedersen donerer 35.000 kr. til brystkræftsagen

Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at det var Pink Cup-golfturneringen, som jeg ønskede at støtte med et større pengebeløb, fortæller Emily K. Pedersen og fortsætter. Jeg er selv en kvinde, og jeg lever af en kvindesport. Det er derfor vigtigt for mig, at brystkræftsagen får så meget opmærksomhed som muligt, og at budskaberne kommer ud flere steder i verden.

 - Vi er utrolig taknemmelige for, at Emily K. Pedersen har valgt, at det er Pink Cup-turneringen, som skal have gavn af de 35.000 kr.

Charlotte Jespersen, Projektleder Pink Cup

En fremtid, hvor ingen bryster skal have kræft

For Pink Cup-turneringen gør alle bidrag en forskel for brystkræftsagen, men særligt i et udfordrende år med corona er det vigtigt med økonomisk støtte til sagen.

 - Selvom vi i år har samlet langt mere ind, end vi frygtede, dengang Danmark lukkede ned som følge af corona, er vi stadig langt fra det beløb, som blev indsamlet de forrige år ved Pink Cup-turneringen. Vi er derfor utrolig taknemmelige for, at Emily K. Pedersen har valgt, at det er Pink Cup-turneringen, som skal have gavn af de 35.000 kr., fortæller Charlotte Jespersen, Projektleder for Pink Cup, som heller ikke er i tvivl om, hvad pengene skal gå til.

 - Vi er nået rigtig langt, når det kommer til forskning og behandlingen af brystkræft, men vi er stadig ikke i mål. Knap 5.000 danske kvinder får hvert år konstateret brystkræft. Det er alt for mange. Alle bidrag fra vores loyale golfklubber, golfspillere, sponsorer og ambassadører som Emily K. Pedersen går derfor til mere forskning, bedre forebyggelse og bedre patientstøtte, så vi forhåbentlig i fremtiden kan nå vores vision om, at ingen bryster skal have kræft, fortæller Charlotte Jespersen.

Tilmelding til næste års Pink Cup er åben

Tilmeldingen til Pink Cup-turneringen 2021 er i fuld gang. Turneringen kan afholdes fra 26. april til 18. august 2021.

Læs mere om Pink Cup-turneringen og tilmeld din golfklub her.

Fakta om Pink Cup

- Pink Cup-turneringen er en velgørenhedsturnering under Støt Brysterne-kampagnen i Kræftens Bekæmpelse

- Det er en årlig golfturnering, hvor der sættes fokus på at samle penge ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte inden for brystkræft

- Turneringen har fundet sted siden 2003

- Der er to hovedpræmier hvert år – den klub der indsamler det største beløb total set, og den klub der indsamler det største beløb pr. kvindelig deltager

- I 2021 er den ene af hovedpræmierne et foredrag med Emily K. Pedersen

Læs mere om Pink Cup her

Golfspiller Emily K Pedersen donerer 35.000 kr. til brystkræftsagen
Golfspiller Emily K Pedersen donerer 35.000 kr. til brystkræftsagen
Af Nathalie Emsø Sidst ændret 08.12.2020
Når vi står sammen, kan det mærkes Støt nu