03-10-2021

Lyserød Lørdag: Find et arrangement i nærheden af dig

Der er masser af gode arrangementer at se frem til på Lyserød lørdag den 9. oktober. For igen i år sprudler ideerne bandt de frivillige og erhvervslivet, og kreativiteten fejler ingenting. I skrivende stund melder over 120 byer klar til en lyserød festdag for brystkræftsagen.

Fra Aalborg i Nordjylland og til Helsingør i Nordsjælland bliver der sat fokus på og indsamlet midler til brystkræftsagen, når hundredevis af frivillige sammen med det lokale forenings-og erhvervsliv, maler Danmark lyserød lørdag den 9. oktober 2021.

I år har over 120 byer landet over meldt sig klar under de lyserøde faner, og allerede nu er der over 240 aktiviteter at finde på danmarkskortet, som man kan bakke op om.

Find en aktivitet i nærheden af dig

Danmarkskortet 

Gadekunst i Næstved
På torvet i Næstved kan man eksempelvis købe billetter til en guidet rundvisning gennem byens populære gavlmalerier, som er udført af en række toneangivende internationale kunstnere inden for gadekunst.

Bente Bækvad er helt ny frivillig på Lyserød Lørdag. Foto: Privat

På dagen vil mange af kunsterne selv være til stede og guide gæsterne igennem værkernes historie.

Bag arrangementet står flere frivillige bestyrelsesmedlemmer fra Næstved Lokalforening. En af dem er 67-årige pensionist Bente Bækvad, som er helt ny frivillig på Lyserød Lørdag.

- Vi gik allerede igang med planlægningen for flere måneder siden, og vi har hele vejen igennem gjort os umage for at skabe en god dag for vores gæster. Det har været både sjovt og givende – og jeg er meget spændt på at se, hvordan dagen forløber, fortæller Bente.

’Ballonmand’ og amerikansk lotteri Aalborg
I Aalborg har frivillige også lagt sig ekstra i selen for at markere dagen. Det helt store arrangement i byen foregår i Markedsteltet på Toldbod Plads, hvor der både vil være underholdning for børn og voksne. Her kan man blandt andet købe søde sager, spille amerikansk lotteri, male på porcelæn og få ’ballonmanden’ til at trylle ballondyr, svær og blomster frem.

Jytte Olesen har været med til Lyserød Lørdag i mange år. Foto: Privat.

Derudover kan man lægge vejen forbi byens øvrige boder i Friis, Aalborg Storcenter, Brugsen i Vejgaard, Kvickly i Nørresundby, Nørresundby Citycenter, hvor der også vil være rig mulighed for at spille med i lotterier og støtte brystkræftsagen.  

Jytte Olesen er koordinator og tovholder for dagen i Aalborg, og lige nu er hun sammen med de øvrige frivillige ved at lægge sidste hånd på de mange arrangementer, byen står i spidsen for.

- I år har vi valgt at sprede arrangementerne i byen, så alle kan være med. Det har skabt lidt ekstra travlhed, men det har været det hele værd. Lyserød lørdag er en særlig og rørende begivenhed, der samler, skaber fællesskab og sætter fokus på brystkræftsagen. Jeg glæder mig, fortæller Jytte.    

Alle de penge, der kommer ind fra aktiviteterne rundt omkring i landet, går til Lyserød lørdag, altså til forskning, forebyggelse og patient- og pårørendestøtte.

Lyserød Lørdag

Lyserød Lørdag er en del af kampagnen 'Støt Brysterne', som sætter fokus på og samler penge ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte i relation til brystkræft.

Siden 2007 har Lyserød Lørdag indsamlet over 35 mio. kroner ind til brystkræftsagen.

Find et arrangement nær dig og bak op om dagen

Danmarkskortet

Af Af Senem Aydinoglu Sidst ændret 03.10.2021
Når vi står sammen, kan det mærkes Støt nu