Støttet af

Nyheder

  • HPV-vaccinen hindrer effektivt alle de tilfælde af svære forstadier til livmoderhalskræft, som skyldes de typer af HPV, der hyppigst forårsager livmoderhalskræft. Det viser en ny undersøgelse, der har fulgt op på de kvinder, der blev vaccineret som de første for 12 år siden.

  • Til Ung kræfts årlige landsmøde samledes knap 70 unge, der har eller har haft kræft, på Haraldskær ved Vejle, til en weekend fuld af kærlighed, venskaber og masser af ny energi i smukke omgivelser.

  • Da 33-årige Mette Rasmussen fik konstateret brystkræft, blev børnene og parforholdet på alle måder udfordret. Men de har fået hjælp, og i dag er familien kommet tilbage på sporet. Brystkræft rammer ikke kun kvinder – det rammer hele familien. Med Støt Brysterne-kampagnen sætter Kræftens Bekæmpelse fokus på brystkræft.

  • Det er lettest at tale om praktiske ting, som for eksempel behandlingsforløb og ændret økonomi, og sværest at få sat ord på følelser og tanker om døden. Det viser en spørgeskemaundersøgelse blandt brystkræftpatienter, som Kræftens Bekæmpelse står bag. Derfor sætter Støt Brysterne kampagnen i år fokus på samtale om brystkræft.

  • Danmark har fået sin første guide til unge med kræft 15-39 år. Guiden er lavet i et samarbejde ml. Rigshospitalet, Kræftens Bekæmpelse og Ung kræft, og er en hjælp til de unge, deres venner og familie. Download guiden her.

  • Helene fik kræft, da hun var 28 år. I stedet for at leve sit ungdomsliv skulle hun pludselig finde overskud til en alvorlig kræftdiagnose. Det var svært, og sådan har mange andre unge kræftramte det også. Derfor lancerer Rigshospitalet, Kræftens Bekæmpelse og Ung kræft i dag en omfattende guide til unge kræftpatienter, der skal hjælpe dem i en svær tid. Projektet er støttet af Børnecancerfonden.