Ung kræft i
16-10-2020

Juhuuuuu: Ny t-shirt fra Ung kræft

Kunstneren, Stine Hvid, har designet Ung kræfts nye t-shirt. Overskuddet fra salget går til vores arbejde for unge kræftpatienter og deres pårørende ♥

Kunsteneren, Stine Hvid, har designet Ung kræfts nye t-shirt, som kan købes i Kræftens Bekæmpelses webshop. Overskuddet fra salget går til vores arbejde for unge kræftpatienter og deres pårørende ♥

Vi elsker den!

På t-shirten ses en fugl, som har bygget nogle store og stærke vinger. Nu er han klar til at kaste sig ud i livet med alt, hvad det indebærer. 

T-shirten er fyldt med små detaljer, som er åbne for tolkning. Hvis man kigger godt efter, kan man f.eks. se, at fuglen har taget nogle af brædderne fra stakittet og bygget sine vinger ud af det.

Unge kræftpatienter har inspireret

Stine Hvid har hentet inspiration til illustrationen fra flere steder. Hun har selvfølgelig mødtes med Ung kræft-kontoret, men hun har også taget udgangspunkt i nogle af de snakke, hun har haft med unge kræftpatienter, som har hun mødt i forbindelse med de kunstværker, hun har malet til Kræftværket, som er Rigshospitalets fællesrum for unge med kræft. Især har Stine Hvid hæftet sig ved de unges brug af ordene ”håb” og ”mod.”

 - I mit møde med unge kræftpatienter er jeg altid blevet overvældet af deres kæmpe mod. Et kræftforløb kræver mod. Mod til at kaste sig ud i det hele med alt, hvad det indebærer af behandling og bange tanker. At kunne være til stede i livet med så stor en glæde til trods for den altoverskyggende angst er så sejt og beundringsværdigt, fortæller Stine Hvid og tilføjer:

- Med t-shirten har jeg forsøgt at illustrere, at selvom man kan føle sig som den allermindste fugl i hele verden, findes der et kæmpe mod indeni.

Bag på t-shirten ses Kræftens Bekæmpelses røde logo.

FACTS

T-shirten er one size med loose fit og er både til mænd og kvinder. Den svarer cirka til en herre large. Og så er den dejlig blød.

Pris: 130 kroner

Du kan købe t-shirten i Kræftens Bekæmpelses webshop:
JA tak send mig direkte til webshoppen

Af Iben Bøgh Nielsen Sidst ændret 16.10.2020