Ung kræft i
22-10-2019

Monica: En weekend fyldt med fællesskab og inspiration

Christine, Monica og Malene er frivillige i Ung kræft. I september var de i Oslo for at møde de andre nordiske ungdomskræftforeninger.
De tre seje frivillige: Christine, Malene og Monica

Hvert år mødes de nordiske ungdomskræftforeninger til Nordic Youth Cancer – et netværk, hvor der bliver delt erfaringer på tværs af landegrænser. Ung kræft havde sendt vores tre frivillige af sted for at repræsentere Ung kræft. Monica fortæller om weekenden:

TAK for en fantastisk weekend! Det var nogle meget inspirerende dage, og det var fedt at høre, hvad de andre nordiske lande gør for unge med kræft. Vi besøgte blandt andet kræftcenteret i Oslo, som havde en masse aktiviteter og spil, hvor man kunne dræbe kræftceller. Der var også gummistøvler med vægte i, som skulle give folk en fornemmelse af, hvor udmattet og træt ens krop bliver, når man har kræft. 

Der blev talt en del om at være pårørende til en ung kræftpatient. Der var endda nogle, som havde lavet en camp i en weekend kun for pårørende. Det havde været en kæmpe succes. Det er jo lidt ligesom vores landsmøde – bare for pårørende.

Selvom vi ikke kendte nogen fra de andre nordiske lande, faldt vi hurtigt i snak og kom ind på livet af hinanden. Vi kunne tydeligt mærke samhørigheden med de andre. Vi vil alle sammen gøre en forskel for unge med kræft, og det er bare pokkers inspirerende at høre om de andres arbejde.

Næste år er Danmark værtsland, og jeg glæder mig helt vildt meget til at planlægge besøget.

 

 

Af Monica, frivillig i Ung kræft Sidst ændret 22.10.2019