Ung kræft i
25-05-2020

Online samtalegruppe for unge nydiagnosticerede

Har du fået konstateret kræft inden for de seneste seks måneder? Har du lyst til at mødes med andre unge og dele erfaringer? Så kom og vær med i vores online samtalegruppe.
Billede af mulepose

Gruppen er blevet til, fordi vi lige nu ikke kan mødes, som vi plejer i Ung kræft. Vores gruppers aktiviteter er sat på pause grundet corona. Og hvad gør vi så?

Vi ved, at det kan være enormt ensomt at få konstateret kræft - en ensomhed der måske kan føles endnu større, hvis man får konstateret kræft under corona. Man kan ikke mødes med sine venner, som man plejer, og man kan heller ikke deltage i Ung kræfts aktiviteter. Og så sidder man dér og kan føle sig helt alene med alle sine tanker og bekymringer. Men du er ikke alene. Der er andre unge med kræft. Derfor har vi lavet denne online samtalegruppe for at give dig en mulighed for at snakke med unge.

Det er Ung kræft, som står bag initiativet, men vi har allieret os med Vincent, som er psykolog i Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivning i Århus. Han hjælper os med at facilitere møderne.

Bare rolig du behøver ikke krænge hele din sjæl ud. Du er velkommen til at være med på en lytter. Vincent vil tage nogle forskellige emner op og vil også fortælle om nogle af de tanker og reaktioner, der kan komme i kølvandet på en kræftdiagnose. Signe og Iben fra Ung kræft-kontoret kigger også forbi en af gangene. De vil fortælle mere om Ung kræfts tilbud, og hvad man kan bruge dem til. Måske de også tager et spil med.

Praktisk info og tilmelding
Denne gruppe er for dig, der har fået konstateret kræft inden for de seneste seks måneder og er mellem 15-39 år.

Vi mødes online én gang om ugen i fem uger. Den første gang bliver onsdag den 3. juni kl. 16.30-18.00

Der er plads til max seks personer i gruppen, så skynd dig at melde dig til ved at sende en mail til Ung kræft, hvor du fortæller din alder, og hvornår du har fået konstateret kræft: ungkraeft@cancer.dk

Online samtalegrupper i Kræftens Bekæmpelse

Se Kræftens Bekæmpelses online samtalegrupper ved at klikke på linket. De har også en gruppe for unge med kræft, som er singler:

Online samtalegrupper

Af Iben Bøgh Nielsen Sidst ændret 25.05.2020