Ung kræft i
13-06-2019

Spørgsmål og svar om strømpe-strik til unge med kræft

Det vælter ind med spørgsmål omkring vores strømpe-projekt. Af hjertet TAK for den store opbakning. Få svar på dine spørgsmål her ♥

Hvordan skal de se ud? Og hvad med størrelsen?
Du bestemmer selv, hvilken opskrift du vil bruge. Farverne er også op til dig. Strømperne skal dog kunne passes af både unge mænd og kvinder – de må derfor gerne være store i størrelsen (str. 42-43). For nogle vil de måske være lidt for store, for andre vil de passe helt perfekt.

Kan en ung, som bruger størrelse 37, få glæde af strømper i størrelse 42?
Ja, det er vi helt sikre på. Alle velkomstpakkerne skal helst være så ens som muligt. Forklaringen kommer her:

Velkomstpakkerne bliver lige nu delt ud på 67 afdelinger fordelt over hele landet. Vi pakker dem i Ung kræft, og så bestiller sygeplejerskerne dem hos os.

Vi elsker sygeplejersker, men ved også, at de har travlt. De har derfor ikke tid og mulighed for at kigge de forskellige poser igennem for at finde den størrelse strømpe, som passer allerbedst til deres unge patient. Bare tænk på det hospitalstøj, man nogle gange får på. Det kan man jo ofte svømme i :) 

Vi ved, at der er nogen, som strikker ”tubesokker” uden hæl. Og det er man meget velkommen til.

Ud over strømper kommer der også andre små gaver i velkomstpakkerne. Nogle tager alle gaver i brug. Andre bruger nogle af tingene og giver måske de andre små gaver til deres ven eller kæreste, som også trænger til omtanke i en hård tid.

Vi er overbeviste om, at selvom man måske får en strømpe, som ikke passer 100%, så bliver man glad. At vide at der er nogen som har tænkt på i en svær tid går lige i hjertet ♥

Hvem skal have dem?
Strømperne bliver puttet i Ung kræfts velkomstpakker, som vi giver til unge med kræft i alderen 15-39 år. De indeholder små gaver og brugbar information

Kan jeg få refunderet penge for garn og porto?
Man kan få refunderet op til 100 kroner plus porto. Husk at gemme kvittering og kontakt os gerne for mere information: ungkraeft@cancer.dk eller 3525 7472

Kan I også bruge huer?
Der er allerede puttet nogle dejlig bløde huer i velkomstpakken, så i denne omgang er vi kun ude efter strømper

Hvornår skal I bruge strømperne?
De første velkomstpakker med strømper bliver pakket i løbet af juni, men vi samler strømper ind resten af året.

Hvor skal man sende strømperne til?
Til: Kræftens Bekæmpelse, Strandboulevarden 49, 2100 København Ø. Att. Ung kræft

Normalt kan du også aflevere strømper i en af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger, men grundet corona-virus er dette pt ikke muligt. 

Mere jeg skal vide? 
Ja, TAK fordi du vil være med. Dine strømper kommer til at gøre en forskel for unge med kræft ♥

Om Ung kræfts velkomstpakker

Siden 2017 har vi uddelt velkomstpakker til unge med kræft. Velkomstpakken, som også bliver kaldt for ’et kram i en pose’, skal gøre en forskel for de unge, der får konstateret kræft. Den indeholder små gaver og vigtig information. Til pakkerne i 2020 vil vi gerne give de unge lidt at lune sig på - et par hjemmestrikkede strømper. 

Målet er, at alle 15-39-årige kræftpatienter skal have en pakke i hånden, når de får stillet en kræftdiagnose. Pakkerne skal være en støtte på et tidspunkt, hvor den unge er allermest sårbar og fortumlet. De skal være med til at sikre, at alle får at vide, hvor de kan finde andre unge med kræft.

I dag uddeler vi velkomstpakker på 67 hospitalsafdelinger landet over.

Af Iben Bøgh Nielsen, projektleder i Ung kræft Sidst ændret 13.06.2019