Ung kræft i
01-11-2019

Vil du være en del af Ung kræfts Fortællerkorps?

Ung kræfts Fortællerkorps består af 10 modige, unge fortællere. Nu vil vi gerne udvide teamet og udrulle projektet til hele landet.

Lige nu kører Fortællerkorpset kun i Region Hovedstaden, men fra 2020 vil vi gerne udrulle projektet til hele landet. Vi er derfor på udkig efter flere unge, som har lyst til at fortælle, hvordan det er at få kræft som ung, og hvordan man er en god ven til en ung med kræft.

Du behøver hverken være nogen Obama eller H.C. Andersen for at tilmelde dig. Vi skal nok lære dig at blive en dygtig fortæller. Og alle kan lære det! Du skal bare have lyst til at dele din historie, og så skal du have mod på at stille dig op (sammen med en anden fortæller) og tale foran et publikum og svare på spørgsmål.

Krav som du skal kunne opfylde
→ Du har eller har haft kræft
→ Du er ung (også i en gymnasieelevs øjne og max 39 år)
→ Føle dig klar og ok med at fortælle hvordan kræften har påvirket dig
→ Deltage i vores træningsweekend den 10-12. januar i Odense
→ Holde minimum fem oplæg på skoler primært i dagtimerne
→ Være en del af Fortællerkorpset i resten af 2020
 
Træningsweekend
På vores træningsweekend lærer du at fortælle din egen historie, og du bliver trænet i at tale foran et publikum. Du får en retorisk værktøjskasse, så du ved, hvordan du får publikum til at lytte, hvad du skal gøre af dine hænder, mens du taler, og hvordan du håndterer din nervøsitet.

Det foregår fra fredag eftermiddag til søndag eftermiddag d. 10.-12. januar 2020 i Odense. Vi har inviteret Hakon Elliot Mogensen fra virksomheden Forvandlende Fortællinger. Han er ekspert i fortællinger og hjælper dig med at finde frem til budskabet i din historie! Det er også ham, som har uddannet vores nuværende fortællere.

Det er med overnatning, og vi dækker alle dine udgifter til transport, mad og drikke.

Ansøgningsproces
Send os en kort mail, hvor du skriver, hvorfor du vil være med i Fortællerkorpset og lidt om, hvem du er. Vi kigger ansøgningerne igennem løbende og kalder folk til samtale over Skype :) 

Ring til Ung kræft på 3525 7472 eller skriv en mail til ungkraeft@cancer.dk, hvis du vil vide mere.

Ansøgningsfrist er den 12. december klokken 12.00.

Reaktioner fra publikum:
"Det var virkelig godt jeg fik mere viden om, hvad man skal gøre, når ens venner ikke har det så godt."

"Meget flot oplæg - er dybt imponeret over jeres engagement og mod til at dele jeres historier. Det er så meningsfuldt. Jeg ønsker jer al det bedste i fremtiden."

"Tusind tak for et rørende oplæg !! Mega inspirerende."

"Jeg føler, jeg nu vil have nemmere ved at stille spørgsmål ind til sværere emner, end jeg havde før."

"Jeg syntes det var modigt af dem at de turde og tage emnet op foran så mange mennesker."

"Jeg synes, at det var virkelig godt. Det var også rørende at se, hvordan en sygdom kan have effekt på ens liv. Især som ung."  

Theis fortæller

Theis og Henriette

"Den gode Henriette og jeg har været tidligt oppe i dag... Vi skulle ud og fortælle på Gladsaxe Gymnasium i Buddinge. Klassen, 1.z, virkede oprigtig interesseret, de havde virkelig fokus og lyttede efter! Der blev efterfølgende stillet nogle rigtig gode spørgsmål, som tog godt udgangspunkt i vores fortællinger - de havde nærmest så mange spørgsmål, så de var svære at stoppe igen! Der var bl.a. spørgsmål om, hvordan man kommer i gang efter et sygdomsforløb, hvordan man holder modet og humøret oppe, hvad man laver i et sygdomsforløb, og hvordan man forholder sig til frygt fra sine venner og pårørende." – Theis, Ung kræfts Fortællerkorps

Af Iben Bøgh Nielsen, projektleder i Ung kræft Sidst ændret 01.11.2019