Gå til sygdomsliste

Forsøgets titel:Avelumab

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Lymfeknudekræft, Uspecificeret børnekræft
Forklaring I dette forsøg vil lægerne undersøge sikkerheden og effekten af forsøgslægemidlet avelumab. Forsøget henvender sig til børn og unge med solide tumorer eller lymfekræft.
Baggrund for forsøgsbehandlingen

Avelumab er et såkaldt monoklonalt antistof. Antistoffet kan aktivere immunsystemet, så det kan bekæmpe og bremse kræften.

Avelumab er godkendt til behandling af en bestemt type hudkræft og til den almindeligste form for blærekræft.

Lægerne vil undersøge, hvor sikkert og effektivt medicinen er til at behandle børn og unge med solide tumorer eller lymfekræft, hvor sygdommen ikke har reageret på tidligere behandling eller er tilbagevendende.

En solid tumor er en kræftknude, der sidder i og stammer fra solidt væv. F.eks. bryst, lunge, lever etc.Hvad er antistoffer?


Antistoffer er en type kræftmedicin, der efterligner kroppens egne antistoffer. Kroppen bruger antistoffer som en del af immunforsvaret, når den f.eks. forsvarer sig mod bakterier og virusser. Antistoffer kan også reagere mod en kræftcelle.

Antistofferne binder sig til specifikke receptorer i kræftceller. De kan f.eks. gøre kræftcellerne mere tydelige for immunforsvaret, blokere deres vækst, forhindre dannelsen af nye blodkar eller aflevere radioaktive partikler til kræftcellerne.

Man får antistofferne via et drop i armen. Nogle gange kombinerer man dem med andre kræftbehandlinger som kemoterapi eller hormonbehandling.


Du kan deltage i forsøget hvis:

  • Man er mellem 0 og 18 år

  • Man har en solid tumor eller lymfekræft, hvor sygdommen ikke har reageret på tidligere behandling, eller hvor sygdommen er vendt tilbage

  • Der ikke findes andre behandlingsmuligheder

  • Knoglemarvs-, lever og nyrefunktionen er tilstrækkelig

Du kan ikke deltage i forsøget hvis:

  • Man er blevet opereret inden for 4 uger op til forsøgets start (gælder dog ikke ved en vævsprøve)

  • Man tidligere har fået behandling med T-celle immunterapi

  • Man har fået en organtransplantation, eller hvis man har fået en immunhæmmende behandling

  • Man har en autoimmun sygdom (autoimmune sygdomme er f.eks. sukkersyge, psoriasis og leddegigt)

Sådan foregår behandlingen

Medicinen avelumab får man direkte i blodårerne gennem et drop. Man får medicinen en gang hver 2. uge.

Lægerne i forsøget tester forskellige doser af forsøgsmedicinen. Hvilken dosis man får, afhænger af hvornår man starter i forsøget. Det er et åbent forsøg, og det betyder, at man ved, hvilken dosis man får.

Man kan fortsætte med forsøgsbehandlingen, så længe man har gavn af den. Behandlingen stopper, hvis kræften bliver værre under forsøget, hvis bivirkningerne bliver for store, eller hvis man ønsker at afslutte behandlingen.

Bivirkninger ved behandlingen

Man kan opleve bivirkninger, mens man deltager i forsøget. Alle, som deltager i undersøgelsen, vil blive omhyggeligt kontrolleret for mulige bivirkninger.

Man kan læse på minmedicin.dk om Avelumabs bivirkninger:
Avelumab (Bavencio®)

Det skal understreges, at de omtalte bivirkninger er mulige bivirkninger. Man får altså ikke nødvendigvis dem alle, og de fleste af dem kan lægerne forebygge og lindre.


De fleste bivirkninger er midlertidige og holder op i løbet af nogle uger eller måneder efter behandlingen. Inden forsøgsbehandlingen taler lægerne med dig om de mulige bivirkninger.

Her kan du få behandlingen
  • Afdeling uden for Danmark
  • Rigshospitalet

Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.

Diverse

ClinicalTrials.gov Identifier: NCT03451825
EudraCT 2017-002985-28

Forsøgets id-numre

Andet protokol nr.: MS100070-0306

Denne side er sidst opdateret: 2021-04-01

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat