Et Nationalt Samarbejde

 
Kræftens Bekæmpelse har sammen med Senfølgerforeningen, Danish Comprehensive Cancer Center og tre nationale forskningscentre for senfølger skabt et nationalt samarbejde. Vores fælles vision er, at flere får et godt liv efter kræft.

Denne hjemmeside henvender sig primært til fagfolk eller andre interesserede i forskning og nyheder fra samarbejdet og forskningscentrene.

Om samarbejdetOplever du selv senfølger efter kræft? Så kan du finde hjælp og rådgivning hos Senfølgerforeningen eller Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelses Nationale Forskningscentre for Senfølger

 
Finansieret af Knæk Cancer-midler blev der i 2018 etableret tre nationale forskningscentre for senfølger.
Centrene skal give os ny viden om, hvordan vi opsporer, forebygger og behandler senfølger efter kræft.

Senfølger efter kræft i bækkenorganerne

Kræftens Bekæmpelses Nationale Forskningscenter for senfølger efter kræft i bækkenorganerne

Senfølger efter brystkræft

Kræftens Bekæmpelses Nationale Forskningscenter for Brystkræftsenfølger

Generelle senfølger efter kræft

Kræftens Bekæmpelses Nationale Forskningscenter for senfølger hos kræftoverlevere (CASTLE)

Nyheder om senfølger

Vis alle nyheder

Patienthistorier

  • 52-årige Bente Bødker er kræftfri efter et intenst behandlingsforløb for brystkræft, men behandlingen har sat sine spor. Lymfødem i bryst, arm og hånd, føleforstyrrelser i fingrene, smerter i leddene og træthed betyder, at Bentes liv i dag er et andet end før kræftsygdommen.

  • Da Connis behandlingsforløb blev afsluttet, var der ikke hjælp at hente til de mange senfølger, der nu fylder i hendes hverdag. Hun håber, at politikerne vil se nærmere på, hvilke tilbud, der findes til kræftpatienter efter behandlingen.

  • Der kommer mere og mere viden om senfølger, og hvad man kan gøre for at afhjælpe og lindre dem. Alligevel føler mange kræftpatienter stadig, at de er overladt til sig selv med fysiske og psykiske senfølger efter kræft.

  • Omkring halvdelen af alle kræftpatienter oplever senfølger efter kræft. De er helbredt for kræft – men står nu med andre helbredsproblemer, som de oplever at stå alene med, og som behandlingssystemet mangler blik for at hjælpe dem med. I en ny rapport giver Kræftens Bekæmpelse og Senfølgerforeningen otte anbefalinger, som kan mindske og lindre senfølger for kræftpatienter.

  • For mange kræftpatienter påvirker sygdommen og kræftbehandlingen sex- og samliv. Det gælder særligt for kræft i underlivet, men alle kræftbehandlinger kan påvirke seksualitet og intimitet. Desværre oplever mange, at de ikke får hjælp til at håndtere problemerne.

  • Susanne Malchau Dietz gik fra fuld skrue på forskerkarrieren, til en hverdag med langsommelighed og få aktiviteter, da hun for fire år siden fik brystkræft. Den dag i dag arbejder hun stadig med at acceptere, at ’Susanne efter kræft’ er en helt anden end før sygdommen.

Vis alle nyheder