Skip navigation

Senfølger og bivirkninger

Mere end halvdelen oplever at få bivirkninger og senfølger i større eller mindre grad under og efter et kræftforløb. Hvis du har bivirkninger eller har fået senfølger, kan du få hjælp til at håndtere dem.

""

Få hjælp til dine senfølger

Hvis du har senfølger, er der forskellige muligheder for at få hjælp til at håndtere dem:

Tal altid med din læge, hvis du oplever fysiske eller psykiske forandringer efter kræftsygdommen, så du kan blive henvist til den rette hjælp.

Alle kommuner har forskellige rehabiliteringstilbud, som blandt andet har fokus på senfølger. Dem kan din læge henvise til. Du kan selv undersøge mulighederne på sundhed.dk:

Sundhedstilbud

Afhængigt af hvilke senfølger, du oplever, og hvor komplekse, de er, kan der måske være hjælp at hente på en senfølgeklinik. Tal med din læge eller din behandlende hospitalsafdeling for at høre, om du kan blive henvist. Der er endnu ikke tilbud til alle patienter, det varierer fra region til region og kommer også an på, hvilken sygdom man har: 

Overblik over senfølgeklinikker

Ring til Kræftlinjen, hvis du har brug for rådgivning om senfølger. Tlf. 80 30 10 30

I Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger landet over kan du få rådgivning og deltage i samtale- og netværksgrupper, kurser og aktiviteter, som blandt andet har fokus på senfølger

Få rådgivning og mød andre 

Senfølgerforeningen er en patientforening med fokus på senfølger efter kræft. På foreningens hjemmeside kan du både finde viden, rådgivning og muligheder for at møde andre i samme situation:

Senfølgerforeningen

REHPA tilbyder forløb for mennesker, der har eller har haft kræft, og som har brug for hjælp til at håndtere de problemer, sygdommen har medført. Fokus er på træning, rådgivning og samvær med andre. Din egen læge skal henvise dig til forløbet. Læs mere:

REHPA-forløb 

Julies historie

Julie lever med udtalt træthed efter sin behandling for kræft i skjoldbruskkirtlen. I filmen fortæller hun om en ændret hverdag præget af de 'usynlige' senfølger efter kræft.

""

Mød andre i Senfølgerforeningen

Senfølgerforeningen er en patientforening med fokus på senfølger efter kræft. På foreningens hjemmeside kan du både finde viden, rådgivning og muligheder for at møde andre i samme situation:

Senfølgerforeningen