Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Her kan du læse kort om operation og rekonstruktion i forbindelse med behandling af bløddelssarkomer.
Bløddelssarkomer uanset type behandles først og fremmest med operation. Formålet med operationen er at fjerne hele sarkomet sammen med en bræmme af det raske væv rundt om sarkomet. Operationen foregår på et sarkomcenter.
Efter at sarkomet er fjernet, er der ofte behov for at rekonstruere vævet i det opererede område, så både udseende og funktion kan blive genskabt. Nogle gange må der flyttes en muskel, for at såret kan lukke, andre gange kan du nøjes med at få foretaget en hudtransplantation.
Komplikationer efter operation kan være infektion og blødning, og du kan opleve smerter og træthed. Genoptræning starter så hurtigt som muligt.
Komplikationer og genoptræning efter operation af bløddelssarkom
I sjældne tilfælde er bløddelssarkomet så udbredt, at den tilbageværende del af ben eller arm ikke vil kunne fungere efter en operation, hvor lægen fjerner knuden. Her kan amputation være den bedste løsning for et efterfølgende aktivt liv.
Sidst ændret:04.01.2021
Overlæge, dr.med. Johnny Keller og overlæge, ph.d. Akmal Safwat. Begge Dansk Sarkom Gruppe, Danske Multidisciplinære Cancer Grupper
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17