Skip navigation

Kræftens Bekæmpelse inviterer unge forskere til sommerskole

25 unge forskere fra Norden har nu mulighed for at melde sig til to ugers sommerskole, hvor de får mulighed for at lære mere om kræftepidemiologi og for at styrke deres faglige netværk

Hvorfor opstår kræft? Og hvordan kan sygdommen undgås? 

Der er mange svar på disse tilsyneladende enkle spørgsmål. For at kunne besvare nogle af dem må man kende til nogle af kræftforskningens basale metoder. Dem er der nu mulighed for at sætte sig ind i på et gratis kursus, som udbydes af Kræftens Bekæmpelse og Nordisk Cancer Union: Nordisk Sommerskole i Kræftepidemiologi.

I år er det 17. gang, at Nordisk Sommerskole i Kræftepidemiologi afholdes.  De 25 pladser fordeles mellem de nordiske lande. 5 af pladserne går til danske studerende.

Kursus og forskningsprojekter for studerende

Sommerskolen er for studerende, der læser medicin, statistik, biologi, sygepleje, folkesundhed eller lignende. Den 12.-23. august 2024 indledes sommerskolen med et 14 dages kursus i Kræftepidemiologi i København.

Efter det intensive kursus deltager de studerende i et forskningsprojekt, under vejledning af Kræftens Bekæmpelse eller et andet forskningsinstitut i Danmark. Projektet udføres i løbet af efteråret, ofte sideløbende med studie, og skal præsenteres for de andre medstuderende 24.-26. januar 2025 i Finland. 

Fuldførelse af kurset giver 10 ECTS.

NCU og Kræftens Bekæmpelse er stolte over, sommerskolen gennem årene har bidraget til adskillige videnskabelige artikler, og mange tidligere studerende har fået en karriere inden for kræftforskning i norden.

Ansøgningsfrist 6. maj 2024

Har du lyst til at deltage i sommerskolen, eller kender du en, der kunne have interesse for epidemiologisk metode, kan du finde ansøgningsskema og yderligere oplysninger i linket nedenfor.