Skip navigation

Sorggruppen for dig, der har mistet en ægtefælle eller partner

Er du i sorg og føler dig alene? I vores sorggruppe tilbyder vi et trygt rum, hvor du kan dele dine tanker og følelser med andre i samme situation. Find nærvær, fællesskab og håb sammen med os.

At miste og være i sorg vil ofte føles som en ubærlig byrde uden positive udsigter. Det er ikke ualmindeligt, at livet går i stå, man isolerer sig, verden mister mening og man opsluges af følelser. Samtidig føles det ofte som om, at omverdenen trods gode intentioner ikke kan byde ind i forhold til at løfte den byrde, man står med.
 
Sorg er en proces, der tager tid, men det er ikke det samme, som at den proces ikke kan lindres og gøres nemmere. Det er vores erfaring, at man i mødet med andre i samme situation kan finde en smule af den mening og det håb, man føler man mangler.
 
Gruppen er en måde at finde et hjem til alle de følelser og tanker, man måske har svært ved at kapere eller finde plads til. Samtidig er det meget normalt, at man finder en samhørighed og refleksion, der i sig selv kan være lindrende.
 
Formålet med disse mødegange er at tilbyde et sted, hvor man blive mødt af medmenneskeligt nærvær, få erfaring og reflektere over situationen.

 
Praktisk information

Gruppen er en lukket gruppe, der mødes otte gange med to rådgivere tilknyttet rådgivningen, der vil facilitere refleksion og samtale. 
Mødedatoerne er følgende: 26/9, 3/10, 22/10, 7/11, 21/11, 5/12, 19/12 og 8/1 (2025).
 
Tilbuddet er for alle voksne, som har mistet en ægtefælle/partner til kræft. 
 
Vi anbefaler at vente med at starte i sorggruppe til minimum tre måneder efter, at du har mistet.
 
Tilmelding nødvendig via vores hjemmeside:
www.cancer.dk/herlev
 
Rådgivere: Charlotte Bergqvist & Dorte Chabert