Skip navigation

Foredrag: Lymfødem som senfølge til kræft – for alle berørt af kræft

Kræftrådgivningen i Næstved sætter fokus på Lymfødem som senfølge ifm. kræft.

Lymfødem 

– en mulig senfølge efter kræftbehandling

Én ud af seks kræftoverlevere udvikler lymfødem, der er kronisk hævelse, som kan opstå efter operation eller strålebehandling af kræft.  

Hos kræftpatienter kan lymfødem opstå flere år efter, at kræftbehandlingen er afsluttet. Det er især kvinder, der er behandlet for brystkræft eller kræft i underlivet, som får lymfødem i arme eller ben, men det kan også opstå efter behandling af kræft i hoved-halsområdet og prostatakræft. 

Da Lymfødem er en ubehagelig og meget generende senfølge, der i de fleste tilfælde kan forebygges, sætter Kræftrådgivningen i Næstved fokus på netop denne senfølge. 

Vi har derfor inviteret foredragsholder Karen Mejlstrup, der til dagligt arbejder som fysio- og lymfødemterapeut i Palliativ Enhed.   

I foredraget vil Karen Mejlstrup gøre os klogere på, hvad lymfødem er, og hvilke symptomer vi skal holde øje med. Hun vil desuden fortælle om hvor og hvordan, vi bliver udredt for lymfødem, og hvilke behandlingsformer der findes. Til dem der allerede er plaget af lymfødem vil Karen igennem praktiske øvelser instruere os i, hvordan vi kan foretage selvdrænage.   

Vil du/I være med til en lærerig eftermiddag, så tilmeld dig/jer på 

Foredraget er gratis og afholdes i Kræftrådgivningen, Ringstedgade 71, 4700 Næstved.

Det kræver tilmelding at deltage. Du tilmelder dig via linket nedenfor (eller i boksen).