Gå til sygdomsliste

Redskaber til palliation

Kræftens Bekæmpelse arbejder for at opkvalificere den palliative indsats til kræftpatienter. Her kan du finde forskellige værktøjer og guidelines til at arbejde med palliation i praksis.

Redskaber til palliation i praksis

Palliationsapp
Dansk Selskab for Almen Medicin har udviklet en palliationsapp, som giver praktiserende læger og hjemmeplejen en hurtig og enkel adgang til information, når de besøger patienter med en livstruende sygdom i hjemmet.

Palliationsapp


Klinisk vejledning for almen praksis

Dansk Selskab for Almen Medicin har lavet en klinisk vejledning med fokus på palliation. Vejledningen henvender sig til praktiserende læger, men er også relevant for hjemmesygeplejersker og sundhedsprofessionelle i alle specialer på hospitaler og uddannelsesinstitutioner.

Klinisk vejledning


Anbefalinger for den palliative indsats

Sundhedsstyrelsens har udviklet en række anbefalinger til den palliative indsats, som dækker hele det palliative område, herunder kræft. Anbefalingerne retter sig primært mod organiseringen af det palliative område. 

Anbefalinger for den palliative indsats


Palliativguiden

Videncenter for Rehabilitering og Palliation (REHPA) har udviklet en palliativguide, som giver dig et overblik over de palliative tilbud i Danmark. I guiden kan du finde oplysninger om hospicer, palliative teams, hospitalsafdelinger og kommunale tilbud i regionerne. 

Palliativguiden


Sorgvejviser

Det Nationale Sorgcenter driver en sorgvejviser, som giver et samlet overblik over de kirkelige, kommunale og foreningstilbud, som bliver udbudt i Danmark i forhold til sorgstøtte.

Sorgvejviser