Gå til sygdomsliste

Solbeskyttelse og børn

Solbeskyttelse er vigtig, især for børn. Jo flere solskoldninger man får som barn, des større er risikoen for at udvikle kræft i huden senere i livet.

Søg skygge mellem 12 og 15, når uv-indekset er 3 eller derover.

Solbeskyttelse er særlig vigtig for børn

Vi skal bestemt ikke undgå solen, men lære at være i solen med sund fornuft. Solkampagnen opfordrer derfor ikke til, at børn holdes inde mellem 12 og 15.

Man kan sagtens være ude midt på dagen, hvis man bare er i skygge, eller beskyttet af tøj, solhat og en solcreme, der er parfumefri og miljømærket, f.eks. Svanemærket eller Blomsten, der hvor tøjet ikke dækker. Solkampagnen anbefaler, at børnene smøres med solcreme af forældrene inden de møder i dagtilbud. Pædagogerne skal sikre sig, at børnene er smurt, inden de går ud. Børn, der har svedt meget eller badet, bør smøres igen af personalet.

Læs mere om Solkampagnens solråd.

Dog skal spædbørn holdes helt ude af solen og behøver derfor ikke at blive smurt med solcreme.

Læs mere om Sundhedsstyrelsens anbefalinger om solbeskyttelse af børn

Store skader ved for megen uv-stråling

Får vi for store doser af solens skadelige uv-stråling, tager huden skade. Solbeskyttelse er derfor særlig vigtig i forhold til børn.

Jo tidligere barnet udsættes for megen uv-stråling og solskoldninger, jo større risiko har det for at udvikle kræft i huden senere i livet. Desuden er børn mere udsatte for kræftfremkaldende stoffer.

Hent uv-appen til din smartphone
Den største koncentration af uv-stråling falder mellem 12 og 15. Derfor er det særligt vigtigt at beskytte sig i dette tidsrum. Uv-indekset er en god hjælp til at finde ud af, hvornår det er nødvendigt.

Er uv-indekset 3 eller derover, er det tid til solbeskyttelse. Du kan nu hente vores uv-app, der viser dig dagens uv-indeks på præcis det sted, hvor du befinder dig. Det er let og gratis.

Download gratis i Google Play eller i App Store

Vedtag en solpolitik

Det er en rigtig god idé, at I vedtager en solpolitik i institutionen. På den måde arbejder I aktivt med solbeskyttelse og forebyggelse af kræft i huden.

 

Uv-armbånd tilbagetrækkes

Der er sket en fejl i produktionen af vores uv-armbånd, der er solgt via Matas.
Fejlen er ikke skadelig, men armbåndene virker ikke efter hensigten.
Matas har intet ansvar for fejlen, men du kan returnere købte armbånd hos Matas.

Læs mere om tilbagetrækningen

Uv-indeks app

Hent Solkampagnens app til din smartphone. Så kan du se det aktuelle uv-indeks for over 1. mio. lokationer i hele verden og få automatiske påmindelser, når dagens uv-indeks i din favoritby bliver 3 eller derover.

Læs mere om UV-INDEKS appen