Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Usund kost er én af de vigtigste årsager til kræft i tyk- og endetarm, der er en hyppig kræftform i Danmark.
Den mad du spiser har især betydning for udvikling af kræft i de organer maden kommer i kontakt med:
Anja Olsen, forskningsleder hos Kræftens Bekæmpelse, fortæller om sin forskning i kost, gener og miljø, og hvordan vores livstil har indflydelse på kræftsygdomme.
Anja Olsen, forskningsleder hos Kræftens Bekæmpelse, fortæller om sin forskning i kost, gener og miljø, og hvordan vores livstil har indflydelse på kræftsygdomme.
Hvis du er kræftpatient, skal du være særligt opmærksom på at spise mad, der sikrer, at du ikke taber dig. Hvis du har en god appetit og ikke taber dig, kan du følge kostrådene på disse sider. Men hvis du kun har lille appetit eller taber dig, er det vigtigt at se bort fra de almindelige kostråd og i stedet spise mad, der er rig på proteiner og kalorier.
Forskningen viser ingen sammenhæng mellem mælk og brystkræft eller kræft i æggestokkene. Men måske øger store mængder risikoen for prostatakræft. Til gengæld forebygger mælk og mejeriprodukter sandsynligvis kræft i tyk- og endetarm.
Kilde:
World Cancer Research Fund/American Institute for Cancer Research. Diet, Nutrition, Physical Activity and Cancer: a Global Perspective. Continuous Update Project Expert Report 2018.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17