Tarmkræft, kost og livsstil
Forskning har vist, at kost og livsstil spiller en betydelig rolle for risikoen for at udvikle tarmkræft. Vi mangler fortsat viden omkring risikofaktorer for polypper, gentagne polypper og for at polypper udvikler sig til tarmkræft.
Kost
Et højt indtag af fuldkorn og kostfibre beskytter mod tarmkræft. Derimod ses en øget risiko ved højt indtag af rødt- og forarbejdet kød og alkohol.
Livsstil
Overvægt og inaktivitet øger risikoen for tarmkræft, hvorimod fysisk aktivitet har en beskyttende effekt.
Vær med i undersøgelsen
Vi håber, at du vil bruge lidt af din tid til at udfylde tre POLLY spørgeskemaer. Til gengæld vil vi bruge informationen så klogt som muligt til at udvikle konkrete råd til personer med forstadier til tarmkræft. Din deltagelse vil have betydning for de mange danskere, der hvert år får fjernet forstadier til tarmkræft.
DeltagKost
Et højt indtag af fuldkorn og kostfibre beskytter mod tarmkræft. Derimod ses en øget risiko ved højt indtag af rødt- og forarbejdet kød og alkohol.
Fakta om kost og kræftLivsstil
Overvægt og inaktivitet øger risikoen for tarmkræft, hvorimod fysisk aktivitet har en beskyttende effekt.
Motion og bevægelse forebygger kræft