Gå til sygdomsliste

Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning

Kræftforskning i verdensklasse. Her kan du læse mere om forskningen i Kræftens Bekæmpelse.

Forsker undersøger et reagensglas

Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning er i 2017 kåret til verdens stærkeste kræftforskningscenter. En opgørelse foretaget af det uafhængige internationale analyseinstitut Elsevier viser, at forskning fra Kræftens Bekæmpelse ligger helt i top, når man ser på kvaliteten af de tidsskrifter, som forskningsresultaterne bliver offentliggjort i.

Undersøgelsen er baseret på en gennemgang af godt 3.800 forskningsinstitutter verden over. Her blev det målt hvor stor en andel af forskningsinstitutternes artikler, som siden 2012 har fundet vej til de 25 pct. bedste videnskabelige tidsskrifter.

Med en andel på 97 pct. kommer forskningen fra Kræftens Bekæmpelses eget Center for Kræftforskning ind på en førsteplads, mens den forskning Kræftens Bekæmpelse støtter på universiteter, forskningsinstitutioner og hospitaler rundt om i Danmark, samlet set ligger på en flot ottende plads.

Placeringen for Center for Kræftforskning gælder både når man sammenligner med resten af Europa, og med lande udenfor Europa.

 

Mef Christina Nilbert

Center for Kræftforsknings leder, professor Mef Christina Nilbert

Center for Kræftforskning ledes af forskningschef professor Mef Christina Nilbert.

Centret ligger på Østerbro midt i København og rummer moderne forskningslaboratorier, kontorfaciliteter og en stor professionel biobank, som bl.a. indeholder 900.000 blod-, urin- og vævsprøver fra en stor dansk befolkningsundersøgelse.

I forskningscentret arbejder ca. 200 forskere og forskningspersonale fra mere end 20 forskellige lande med forskning i kræft.

15 års fremskridt, der rykker…...

Kræftens Bekæmpelse støtter dansk kræftforskning med ca. 250 millioner kr. hvert år. Pengene går til forskning på universiteter og hospitaler samt til Kræftens Bekæmpelses egen forskning i Center for Kræftforskning. Vi har sat lup på de sidste 15 års vigtigste resultater:

15 års succeser i kræftforskning

Resumé

Om forskningscenteret
Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning

Om Kræftens Bekæmpelses forskningscenter

Om forskningscenteret

Centret består af flere forskningsenheder, forskningsgrupper– samt en musestald:

Forskningsenheder:

Forskningsgrupper:

Forskning i verdensklasse gennem 10 år

Der er ikke tidligere foretaget opgørelser over forskningen hos Kræftens Bekæmpelse på helt samme måde som undersøgelsen fra 2017, men lignende undersøgelser fra foregående år har vist, at Center for Kræftforskning gennem  de sidste ti år har ligget i toppen af den absolutte verdenselite indenfor forskning.

Det internationale 'Scimago Institutions Rankings', som hvert år kårer de bedste forskningsinstitutioner i verden, placerede således i 2014 igen Kræftens Bekæmpelse som en suveræn nr. 1 i Danmark, som nr. 40 i Europa og nr. 68 på verdensplan sammenlignet med flere end 5.100 universiteter og forskningsinstitutioner.

Centret har en årlig produktion på 250-300 forskningsresultater publiceret i fagfællebedømte (peer reviewed) internationale videnskabelige tidsskrifter. Hver tredje artikel tilhører de 10 pct. mest citerede artikler i verden på sit felt.

Læs mere:

Kræftens Bekæmpelses forskning er blandt verdens bedste

Se Scimago Ranking 2014

Videnskabelige artikler fra Center for Kræftforskning

Kontakt forskningssekretariatet:

Laila Fischer, sekretær
Tel: 35 25 73 02
E-mail: lf@cancer.dk

Kommunikation og presse:

Mette Vinter Weber, kommunikationsmedarbejder
Mobil: 28 95 28 28
E-mail: mvw@cancer.dk

Kræftens Bekæmpelse
Center for Kræftforskning
Strandboulevarden 49
2100 København Ø