Fra ansøgning til opfølgning
Her finder du et overblik over processen fra du søger om støtte, til din bevilling er slut, og vi følger op på din forskning.
Kræftens Bekæmpelse støtter kræftforskning landet over, og foreningen har også sit eget Center for Kræftforskning.
Der uddeles årligt mange millioner kroner til forskellige projekter indenfor biologisk og klinisk kræftforskning, humanistisk, samfunds-, folkesundhedsvidenskabelig og epidemiologisk kræftforskning samt andre projekter og puljer.
Midlerne til forskningsstøtte kan deles op i frie midler og strategiske midler.
De frie midler kan søges til projekter indenfor de ovenfor nævnte områder. De strategiske midler, herunder midler fra Knæk Cancer, uddeles indenfor bestemte temaer, som Kræftens Bekæmpelse gerne vil sætte mere fokus på. Temaerne skifter fra år til år, og besluttes af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse.
Forskere fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og forskere fra andre institutioner søger midler i fri konkurrence.
Opslag og puljer
Gennem året er der løbende opslag til de forskellige puljer, man kan søge.
Ansøgningsfrist | Pulje |
1. februar |
Hoveduddeling indenfor projektstøtte til: Biologisk, klinisk og translationel kræftforskning |
1. februar |
Hoveduddeling indenfor projektstøtte til: Humanistisk, samfunds- og folkesundhedsvidenskabelig og epidemiologisk kræftforskning |
1. marts | Indstilling til Forskningstalentpriser |
14. maj | Unge talentfulde kræftforskere, skolarstipendier og udlandsophold |
20. juni | Knæk Cancer temaer |
10. oktober | Skolarstipendier og udlandsophold |
Du kan finde mere information om de forskellige muligheder for at søge støtte her: Muligheder for støtte
Se åbne opslag, og de præcise ansøgningsfrister: Aktuelle opslag
Proces for ansøgning
Hvis man vil søge støtte fra en af puljerne, sendes en ansøgning, der opfylder de gældende krav til den aktuelle pulje. Der er en række betingelser der skal være opfyldt, og det anbefales at læse støttemuligheder og ansøgningsvejledning samt råd og retningslinjer.
Når ansøgningsfristen er udløbet, gennemgår det videnskabelige udvalg, der er knyttet til den aktuelle pulje, alle ansøgninger. På udvalgets møde bedømmes og scores alle ansøgninger, og midlerne deles ud til de projekter, der scorer bedst.
Du finder relevante relevante vejledninger og betingelser her: Vejledninger, betingelser og skemaer
Du kan læse mere om bedømmelsen af ansøgninger her: Generelt om udvalgene
Hvis mit projekt får støtte
De projekter der får støtte, får besked på e-mail umiddelbart efter uddelingsmødet. Efterfølgende sendes bevillingsbrev og andre relevante dokumenter.
Hvis din bevilling strækker sig over flere år, skal du udfylde en statusrapport og et delregnskab hvert år indtil bevillingen stopper. Når bevillingen er slut, skal du udarbejde et slutregnskab og udfylde en rapport, se mere under opfølgning på forskning.
Hvis der sker ændringer i projektet, skal du kontakte os.
Hvis mit projekt ikke får støtte
De projekter der ikke får støtte, får tilsendt en e-mail med afslag.
Opfølgning på forskning
Din viden er vigtig, og vi vil gerne høre om dit projekt, og dine resultater. Derfor beder vi dig om at udfylde en rapport, ét år efter din bevilling er slut. I rapporten spørger vi blandt andet ind til dine resultater og publikationer, og hvilken betydning dine resultater har, eller kan have for kræftområdet.
Vi vil gerne fortælle om den forskning foreningen støtter, da det er vigtigt at få udbredt ny viden, og vi beder dig derfor fortælle os om dine resultater.
Vi formidler generelt meget om de projekter foreningen støtter, og derfor kan vi også kontakte dig allerede i forbindelse med, at du har fået en bevilling, eller flere år efter din bevilling er slut, for at høre om projektet. Kontakt os gerne, hvis du gerne vil fortælle om din forskning.
Du kan læse mere om opfølgning på forskning her: Opfølgning på forskning
Hvis du har spørgsmål
Du er altid velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktinformation her: