Søger flere gå-værter
Allerede nu er der etableret flere hold rundt i landet, men målet er at få projektet bredt ud i endnu flere lokalforeninger og kræftrådgivninger. For at det skal lykkes, er det vigtigt at få rekrutteret en masse frivillige, som har lyst til at være gå-værter og sætte rammerne for turene.
Ifølge Julie Nordberg Wilk kræver det ingen særlige forudsætninger at være gå-vært.
’Gå sammen i naturen’ hjælper nemlig værterne med at blive klædt på til opgaven gennem et inspirationsmøde. Her får de blandt andet viden om, hvordan de skaber gode rammer om et gå-hold og gåture.
- Det vigtigste som gå-vært er, at du har lyst til at byde folk velkommen, skabe en god oplevelse og kan lide at bruge tid i naturen, siger Julie Nordberg Wilk.
’Den smule, jeg giver, kommer mange gange igen’
En af dem, der allerede har erfaring som gå-vært, er Jan Ejlsted, som var med til at starte initiativet i Kræftrådgivningen i København.
En gang om måneden går han og en anden frivillig en to-timers tur med holdet ’Gå med Kræftens Bekæmpelse’.
I begyndelsen var det interessen for at dele sin glæde for vandring og naturen, der fik ham til at starte gå-holdet, men det skulle vise sig, at værtsrollen kunne meget mere end det.
- Det giver mig et virkelig stort overskud på glædeskontoen. Den smule, jeg giver ved at facilitere en gåtur, kommer så mange gange igen, siger han og fortsætter:
- Jeg møder til tider folk, der tror, det er sørgeligt at have med kræftramte at gøre, men der tager de fejl. Tværtimod er mange blevet mere opmærksomme på kvaliteterne ved livet og sætter pris på selv de små ting.