Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Børn kan føle sig svigtet af den kræftramte forælder, da mange børn har en forestilling om, at forældre kan beskytte mod alt ondt.
Selv om mor eller far ikke kan gøre for, at de er blevet syge, kan børn føle sig svigtet af den syge forælder eller af 'verden som sådan'.
Børn kan føle sig svigtet, fordi sygdom og andre ændringer, der kommer udefra, kan føles som et brud på deres forestilling om, at voksne beskytter dem mod, at noget ondt kan ske.
Barnet kan også føle sig svigtet, fordi der er mindre tid og overskud til ham eller hende, end der plejer at være, ligesom det kan føle sig svigtet af ændringer som sker i familien og hverdagen. Det kan f.eks. være en fødselsdagsfest for kammeraterne eller en ferie syd på, som må aflyses
Uretfærdigheden i, at kræft lige netop har ramt jeres familie, kan være svært for børn at acceptere. Den magtesløshed, barnet kan opleve ved tabet af retfærdighed, kan også føles som et stort svigt.
Du kan tale med barnet om svigt ved f.eks. at sige:
- Nogle børn bliver rigtig sure, vrede eller irriterede over, at der pludselig er sådan en dum sygdom i familien. Har du haft det sådan?
Derefter kan du fortælle, at du godt kan forstå, at barnet har det sådan. Det viser barnet, at man gerne må have de følelser. Og så kan I sammen tale om, at ting ikke altid er retfærdige. Du kan f.eks. sige:
- Nogle gange sker der noget, der slet ikke er retfærdigt. Det er f.eks. aldrig retfærdigt, at nogen skal have sådan en sygdom. Det kan vi ikke gøre noget ved, men vi kan prøve at finde ud af, hvordan vi får det bedste ud af situationen. Har du nogle idéer til, hvad vi kan gøre, for at få det godt, selvom far er blevet syg?
Hvis barnet ikke har nogen forslag, kan du selv komme med nogle forslag til barnet. Det kan f.eks. være, at I laver en daglig hyggestund.
Sidst ændret:15.09.2021
Socialrådgiver Inger Borg Laursen
Sebastian fortæller om kemoterapi og strålebehandling.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17