Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Det er chokerende at få at vide, at ens barn har kræft. Kræftsygdommen ændrer hverdagen for hele familien, også for barnets søskende. Heldigvis bliver de fleste børn med kræft raske igen.
Vi har på disse sider samlet gode råd fra andre familier og fra professionelle, der arbejder med børn, der har fået kræft. Du kan læse om:
Det er heldigvis sjældent, at børn får kræft, og chancerne for helbredelse er rigtig gode. Børn og unge kan få forskellige typer kræft. På denne side har vi samlet links til beskrivelser af sygdomme og behandling:
Børn og unge med kræft viser ofte en enorm styrke og udholdenhed. Her kan du bl.a. læse om, hvordan du kan møde dit barns behov under sygdomsforløbet og forberede det på behandlingen. Du får gode råd til, hvordan du kan tale med dit barn om svære tanker og bekymringer:
Hvis et barn har fået kræft, påvirker det også de raske søskende. Læs her om søskendes reaktioner og behov og om, hvordan du kan hjælpe søskende til et kræftramt barn:
En kræftsygdom vender op og ned på hele familiens liv. Læs om, hvordan man kan forsøge at få den nye hverdag til at gå op, og hvordan man kan holde kontakt til skole og institution undervejs:
Hvis dit barn ramt af kræft, og du og din familie har brug for hjælp til at finde relevante tilbud, så finder du en oversigt over tilbud i hele landet her - til barnet selv, søskende, forældre og familien:
Få overblik over, hvilke muligheder du har for at søge hjælp til eventuelle økonomiske og praktiske problemer, som kan følge med dit barns sygdom. Læs her:
Når barnet er færdig med behandlingen, oplever mange forældre, at de selv og barnet reagerer på det sygdomsforløb, de har gennemgået. Følelserne er ofte helt almindelige og skyldes typisk, at der først nu er tid til at mærke efter, hvordan man har det. Det er vigtigt, at I giver jer selv og jeres barn/børn god tid til at finde jer selv som familie igen. Læs mere:
Det kan være dybt chokerende at få at vide, at ens barn igen har fået kræft. Det er vigtigt at huske, at et tilbagefald ikke betyder, at barnet ikke kan blive rask. Læs mere:
At skulle miste sit barn er helt ubærligt. Men hvis det er den situation, I befinder jer i, er der flere ting, I kan gøre for at få det bedste ud af den sidste tid:
Links til andre foreninger, der støtter familier med kræftramte børn. Find også idéer til bøger og film, som kan være gavnlig læsning:
Læs artiklen om Winnie og Martin og deres lille søn, som fik hjernekræft:
På "Kræft er ikke for børn"-siden kan du møde nogle af de 380 børn og unge under 25 år, som hvert år får konstateret kræft:
Sidst ændret:04.08.2020
Psykolog Marianne Kruse
Rådgivningsleder Jette Winge
Chef for kræftlinjen Marie Lawætz
Sebastian fortæller om kemoterapi og strålebehandling.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17