Gå til sygdomsliste

Ny hverdag med et barn med kræft

Når et barn får kræft, vender det op og ned på familiens hverdag og rytme. Barnet skal igennem en række undersøgelser og behandlinger og kan være indlagt i perioder. Ofte er den ene forælder sammen med barnet på hospitalet.

Dreng får undervisning på hospitalet

Hjælp til at få hverdagen til at gå op

For forældre til et barn med kræft kommer hverdagen umiddelbart til at handle om to ting: tiden med barnet på sygehuset og hverdagen derhjemme med søskende og hverdagspligter. Det er en god idé at tage imod praktisk hjælp. Læs mere her:

At få hverdagen til at gå op


Tiden på hospitalet med det syge barn

Jeres barn skal igennem en række undersøgelser og behandlinger og skal ofte være indlagt i kortere eller længere perioder. Læs mere:

Tiden på hospitalet med det syge barn


Isolation under behandlingen

Isolation er som regel en væsentlig del af sygdomsforløbet for børn med kræft. Isolationer sker for at barnet ikke skal blive udsat for smittefare. Læs mere:

Isolation under behandlingen


Fasthold en del af barnets hverdag

Når dit barn er i behandling for sin sygdom, er det ofte vigtigt at holde løbende kontakt til kammeraterne. Mange børn har glæde af at fastholde dele af den normale hverdag og deres sociale liv. Få gode råd til, hvordan I kan holde kontakt med barnets kammerater:

Kontakt til skole, børnehave og barnets kammerater under sygdommen


Parforholdet, når man har et barn med kræft

Selvom parforholdet ikke kommer i første række, kan det være en god idé at være opmærksom på, hvordan sygdomsforløbet påvirker jeres forhold. Få gode råd til, hvordan I kan passe på hinanden og jeres forhold:

Parforholdet, når ens barn har kræft


Læs mere

Rigshospitalets pjece til forældre (2016):

Når børn og unge får kræft - gode råd og vejledning til forældre (pdf)

Til forsiden af 'Hvis dit barn har kræft:

Hvis dit barn har kræft

 
Sebastian besøger kræftafdelingen

Sebastian fortæller om kemoterapi og strålebehandling.