Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Når et barn får kræft, vender det op og ned på familiens hverdag og rytme. Barnet skal igennem en række undersøgelser og behandlinger og kan være indlagt i perioder. Ofte er den ene forælder sammen med barnet på hospitalet.
For forældre til et barn med kræft kommer hverdagen umiddelbart til at handle om to ting: tiden med barnet på sygehuset og hverdagen derhjemme med søskende og hverdagspligter. Det er en god idé at tage imod praktisk hjælp. Læs mere her:
Jeres barn skal igennem en række undersøgelser og behandlinger og skal ofte være indlagt i kortere eller længere perioder. Læs mere:
Isolation er som regel en væsentlig del af sygdomsforløbet for børn med kræft. Isolationer sker for at barnet ikke skal blive udsat for smittefare. Læs mere:
Når dit barn er i behandling for sin sygdom, er det ofte vigtigt at holde løbende kontakt til kammeraterne. Mange børn har glæde af at fastholde dele af den normale hverdag og deres sociale liv. Få gode råd til, hvordan I kan holde kontakt med barnets kammerater:
Kontakt til skole, børnehave og barnets kammerater under sygdommen
Selvom parforholdet ikke kommer i første række, kan det være en god idé at være opmærksom på, hvordan sygdomsforløbet påvirker jeres forhold. Få gode råd til, hvordan I kan passe på hinanden og jeres forhold:
Rigshospitalets pjece til forældre (2016):
Når børn og unge får kræft - gode råd og vejledning til forældre (pdf)
Sidst ændret:04.08.2020
Psykolog Marianne Kruse
Rådgivningsleder Jette Winge
Chef for kræftlinjen Marie Lawætz
Sebastian fortæller om kemoterapi og strålebehandling.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17