Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Ønsker du at få planlagt kræftbehandling på et sygehus i et andet EU/EØS-land kræver det en henvisning fra din læge og som udgangspunkt en forhåndsgodkendelse fra din region. Ambulant behandlerhjælp i udlandet kræver ikke en forhåndsgodkendelse.
Hvis du vælger at rejse til et andet EU-land for at få kræftbehandling, der kræver indlæggelse på et sygehus, skal du have en henvisning fra en læge og som udgangspunkt indhente en forhåndsgodkendelse fra din region. Akut behandling, der opstår under dit ophold, kræver dog ikke en forhåndsgodkendelse
I særlige tilfælde kan regionen efter en konkret vurdering refundere dine udgifter, selvom du ikke er henvist til behandlingen.
Du skal være opmærksom på, at du ikke har ret til refusion, hvis den planlagte behandling kan tilbydes i Danmark inden for den maksimale ventetid.
Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke planlagt behandling, hvor formålet med opholdet alene er at modtage den pågældende behandling.
Ofte skal du selv lægge ud for behandlingen på det udenlandske hospital og derefter søge refusion hos din region. Regionen refunderer et beløb, der svarer til, hvad samme eller lignende behandling koster på et offentligt sygehus i Danmark. Hvis behandlingen koster mere, skal du selv betale merudgiften.
Udgifter til selve rejsen og opholdet dækkes ikke, ligesom udgifter til en eventuelt ledsager er for din egen regning. Der er heller ikke dækning for en eventuel hjemtransport fra udlandet til Danmark. Det kan derfor være en god idé at kontakte dit forsikringsselskab og få oplyst, hvilken dækning du har i tilfælde af behov for hjemtransport.
Sundhedsstyrelsen offentliggør en liste over sygehusbehandlinger, hvortil retten er betinget af forhåndsgodkendelse. Du kan se listen hos Sundhedsstyrelsen:
Hvis du skal søge om forhåndsgodkendelse, kan du få et ansøgningsskema hos patientvejlederne i din region. Typisk bliver du bedt om at sende:
Hvis regionen har fået alle de relevante oplysninger for sagen, skal de træffe en afgørelse senest to uger efter de har modtaget din ansøgning.
Giver regionen dig et afslag på en forhåndsgodkendelse eller afslag på refusion, kan du klage til Styrelsen for Patientklager.
Du skal være opmærksom på, at klager over selve behandlingen eller krav om erstatning skal rettes til myndighederne i det land, du modtager din behandling i. Her kan du derfor ikke klage til Styrelsen for Patientklager eller søge erstatning hos Patienterstatningen.
Du kan læse mere om dine muligheder for at få sundhedsydelser efter EU-reglerne på Sundhed - og Ældreministeriets hjemmeside:
Læs mere om tilskud til behandling i udlandet på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside:
Styrelsen for Patientsikkerhed
Læs om dine rettigheder, når du er i behandling for kræft:
I patientforeningen Netku - Netværk for Kræftbehandling i Udlandet - kan du få rådgivning og møde andre patienter, som har valgt behandling i udlandet. Læs mere på patientforeningens hjemmeside:
Sidst ændret:29.05.2019
Juridisk specialkonsulent Lisbeth Kroer
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17