Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Hjælp og viden
Læs om forsøgsbehandling og find forsøgsbehandlinger for din sygdom i vores forsøgsdatabase
Kræftens Bekæmpelse har en database over danske forsøgsbehandlinger til kræftpatienter. Her kan du finde letforståelige resuméer af kræftforsøg i Danmark, der er åbne for patienter, og se, om der findes en forsøgsbehandling til din sygdom.
I denne podcast-miniserie kan du følge Hasses vej gennem et voldsomt kræftforløb med bugspytkirtelkræft– og en forsøgsbehandling, der mod alle odds gav ham livet tilbage:
Læs om, hvad forsøgsbehandling grundlæggende går ud på. Du kan læse om hvorfor man har behandler patienter i forsøg, hvad formålet er og hvor det foregår.
Hvad skal man vide, inden man siger ja til at deltage i et forsøg? Hvad er fordele og ulemper, og hvilke spørgsmål skal man stille lægerne? Det og mere kan du læse om her.
Få et hurtigt overblik over, hvad forsøgsbehandling går ud på. Fordele og ulemper, formål og mål og opbygning (03:06).
Få et hurtigt overblik over, hvad forsøgsbehandling går ud på. Fordele og ulemper, formål og mål og opbygning (03:06).
Man kan få bivirkninger af det meste kræftbehandling- også forsøgsbehandling. Læs her hvad der gælder for forsøg, og hvad lægerne gør for at holde øje med dig:
For sikkerhedens skyld går man langsomt frem, når man afprøver nye behandlinger. Derfor er forsøg delt op i flere faser, hvor man for hver fase får flere patienter med i forsøget. Læs om de 4 forsøgsfaser:
Nogle forsøg er lodtrækningsforsøg. Og i nogle lodtrækningsforsøg får halvdelen af patienterne placebo. Læs om hvorfor man trækker lod, hvorfor man bruger placebo, og hvorfor placebo ikke er det samme som ikke at få behandling:
Et forsøg følger altid en nøje fastlagt plan (protokol), der beskriver rammerne for forsøget. Læs om protokollen og om, hvordan et forsøg godkendes og kontrolleres, og find ud, hvem der betaler for forsøgenes udførsel.
Forsøgsbehandling kaldes også for eksperimentel behandling. Der kan dog være tale om to forskellige ting:
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17