Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Forsøgsbehandling til børn kan deles op i to slags forsøg. Standardbehandlinger der kører som forsøg, og rigtige forsøgsbehandlinger, hvor børnene får nye forsøgslægemidler, fordi standardbehandling ikke virker. De fleste børn får standardbehandlinger, der kører som forsøg.
Mange standardbehandlinger til børn er samtidig forsøgsbehandlinger. Det betyder ikke, at lægerne forsøger sig frem. Tværtimod.
Det betyder, at lægerne har en fast måde at behandle på, men samtidig indsamler data, så de kan blive ved med at lære af det enkelte barns behandling. Det gør det muligt løbende at justere og fintune behandlingen.
I en standardbehandling af voksne med kræft er lægerne oftest holdt op med at indsamle data, og behandlingens udvikling er dermed stoppet. Det vil man undgå, når man behandler børn. Derfor holder lægerne standardbehandlingen åben som et forsøg, så de høster nye erfaringer.
På den måde kan børnene få behandling, baseret på den nyeste viden, og lægerne kan samtidig lære af det enkelte behandlingsforløb.
I Kræftens Bekæmpelses oversigt over forsøg i Danmark kan du søge på forsøgsbehandlinger til børn. De fleste af forsøgene er standardbehandlinger, der kører som forsøg:
Hvert år får cirka 200 børn og unge i Danmark kræft. Af dem bliver 30 procent ramt ekstra hårdt: Enten virker standardbehandlingen ikke på dem, eller også får de senere et tilbagefald. Når standardbehandlingen fejler, får disse børn tilbudt forsøgsbehandling.
På Rigshospitalets BørneUngeKlinik har man åbnet en forsøgsenhed for børn, støttet af Kræftens Bekæmpelse, så man tidligere i sygdomsforløbet kan tilbyde børnene nye lægemidler.
Forsøgsenheden er den eneste af sin slags i Norden, og den kan modtage børn fra hele Norden.
Forsøgsenheden ser, på hvordan børn reagerer på nye lægemidler.
Man er nemlig nødt til at teste, hvordan nye lægemidler og behandlinger kan bruges på børnekræft, fordi børn ofte reagerer anderledes end voksne på samme behandling.
Derudover er andre kræftsygdomme udbredt blandt børnene. Stort set ingen børn får visse af de kræftsygdomme, som er hyppige i voksenalderen, som for eksempel brystkræft eller lungekræft.
Sidst ændret 15.02.2018
Overlæge Morten Mau-Sørensen
Kræftsyge børn kan få forsøgsmedicin på Rigshospitalets enhed, ’Ny medicin til børn med kræft’, som er støttet af Kræftens Bekæmpelse. Læs historien:
At gøre noget aktivt for sig selv kan give håb og styrke, hvis du har kræft.
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
E-mail: persondata@cancer.dk
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17