Gå til sygdomsliste

Forstadier til kræft i blæren

Celleforandringer er ikke kræft - det er forstadier, der kan udvikle sig til kræft. Her kan du læse om symptomerne på forstadier til blærekræft, og hvordan man undersøger og behandler det.

Cellerne i blærens slimhinde kan begynde at vokse og blive til polypper. Disse polypper kan indeholde celleforandringer, som kan videreudvikle sig til kræft. Celleforandringer og polypper kan kontrolleres og behandles, så det er kun meget sjældent, de udvikler sig til kræft.


Reager på symptomer

Blod og smerter, når du tisser, kan være et symptom på forstadier til kræft i blæren. Læs mere her:

Symptomer på forstadier til kræft i blæren


Sådan foregår undersøgelserne

Kikkertundersøgelse, vævsprøver og CT-scanning af urinvejene er de undersøgelser, du kan få foretaget. Du kan først få stillet diagnosen forstadier til kræft i blæren, hvis vævsprøven viser, at der er forstadier.

Undersøgelser og diagnose på forstadier til kræft i blæren


Alle polypper i blæren bør behandles

Når celler i blærens slimhinde giver sig til at vokse, bliver der dannet polypper, som kan være godartede eller indeholde celleforandringer.

Jo mere større celleforandringerne er, jo større er risikoen for, at de udvikler sig mere ondartet. Derfor bør alle polypper i blæren behandles og kontrolleres omhyggeligt efter de nationale retningslinjer.

Behandling af polypper i blæren

Illustration af nyrer, binyrer, nyrebækken, urinleder og blæren

Cellerne i blærens slimhinde kan begynde at vokse og danne polypper. Polypperne kan indeholde celleforandringer, som kan videreudvikle sig til kræft.


Læs mere om forstadier til kræft:

Forstadier til kræft (forsiden)


 
Få hjælp af en rådgiver

Har du eller en af dine nærmeste kræft, kan du få gratis hjælp:

   

Rådgivning