Gå til sygdomsliste

Lenes rugbrød med maltøl

Portioner: 3 stk.
Fryseegnet
Surdej:

Rør gæren ud i vandet. Brug en skål med plads til, at dejen kan udvide sig. Tilsæt rugmel og salt. Dæk dejen med låg eller folie, og stil den ved stuetemperatur i to-tre dage. Den færdige surdej har en lys, gylden farve.

Dag 1:

Bland alle ingredienser, og lad dejen stå overdækket med et fugtigt klæde til næste dag.

Dag 2:

Bland maltøl og rugmel i dejen. Tag surdej fra til næste gang. Drys surdejen med salt, og sæt det i køleskabet. Fordel resten af dejen i to-tre forme, og lad brødene hæve i 4 timer. Pensl dem med olie, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 1 time og 30 minutter.

Lad brødene køle af på en rist.

Surdej

5 g gær
2 dl lunkent vand
100 g rugmel
1 tsk havsalt


Dag 1

600 g skårne rugkerner
750 g hvedemel
150 g rugmel
1½ l lunkent vand
3 spsk salt


Dag 2

2 maltøl
1 kg rugmel
koldpresset jomfruolivenolie