Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Ølandshvede er en gammel hvedesort, der har et højt proteinindhold. Mel af ølandshvede giver lækre brød med en kraftigere smag end almindelig hvedemel.
Bland alle ingredienserne sammen og ælt dem i 15 minutter. Ælt indtil dejen bliver blank og smidig.
Hæld dejen i en oliesmurt beholder. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm, og lad den hæve i 12-16 timer i køleskabet eller i 3-4 timer på køkkenbordet.
Drys et bord med mel, og hæld dejen ud på bordet. Drys mel på overfladen, og hak dejen ud i 3 store brød. Læg brødene på en varm bageplade med bagepapir, og bag brødene ved 200 grader i 25-30 minutter.
Lad brødene køle af på en rist.
Du kan sagtens erstatte ølandshvedemel af almindelig hvedemel i sigtet og fuldkorns-udgave. Det giver en mildere smag, men stadig et dejligt brød.
5 ½ dl koldt vand
1 dl biga eller ½ dl vand
4 g gær
400 g sigtet ølandshvedemel
200 g fuldkorns-ølandshvedemel
15 g salt
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17