Gå til sygdomsliste

Ølandshvedebrød

Portioner: 3 stk.
Fryseegnet

Ølandshvede er en gammel hvedesort, der har et højt proteinindhold. Mel af ølandshvede giver lækre brød med en kraftigere smag end almindelig hvedemel.


Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne sammen og ælt dem i 15 minutter. Ælt indtil dejen bliver blank og smidig.

Hæld dejen i en oliesmurt beholder. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm, og lad den hæve i 12-16 timer i køleskabet eller i 3-4 timer på køkkenbordet.

Drys et bord med mel, og hæld dejen ud på bordet. Drys mel på overfladen, og hak dejen ud i 3 store brød. Læg brødene på en varm bageplade med bagepapir, og bag brødene ved 200 grader i 25-30 minutter.

Lad brødene køle af på en rist.

Tip:

Du kan sagtens erstatte ølandshvedemel af almindelig hvedemel i sigtet og fuldkorns-udgave. Det giver en mildere smag, men stadig et dejligt brød.

Ingredienser

5 ½ dl koldt vand
1 dl biga eller ½ dl vand
4 g gær
400 g sigtet ølandshvedemel
200 g fuldkorns-ølandshvedemel
15 g salt