Gå til sygdomsliste

Terrine af tun og torsk med asparges og wasabicreme

Portioner: 4

Tun og torsk går godt sammen i denne enkle terrine med citron og nori tang. Her spises den med asparges-strimler og wasabicreme med lakserogn.  


Terrine:

Tænd ovnen på 180 grader. Beklæd en form eller ildfast fad på ca. 6 x 15 cm med nori tang, så tangen dækker alle kanter. Læg fisken i lag i fadet, skiftevis rød og hvid fisk. Krydr med salt og peber samt saft og skal af citronerne.

Luk fadet med nori tang, og bag i ca. 30 minutter ved 180 grader. Terrinen skal føles fast. Lad den køle af, og skær i skiver på 1 cm.

Wasabicreme:

Kom fløde, hvidvin og wasabi i en gryde. Kog op, og lad det simre i ca. 10 minutter. Saucen skal være kogt så meget ind, at den er tyk og lækker. Kom lakserogn i lige før servering.

Asparges:

Skær aspargesene på langs i tynde skiver, og vend dem et par sekunder i kogende vand. Anret aspargesstrimlerne på midten af tallerkenen som rodet pasta, drys til sidst med salt, og pynt med lidt dild.

Terrine

3-4 plader nori tang
200 g tun, skåret i tern på ca. 3x3 cm
200 g hvid fisk, f.eks. torsk, helleflynder eller lyssej, skåret i tern på ca. 3x3 cm
2 citroner, saft og revet skal af


Wasabicreme

1 dl fløde
1 dl hvidvin
1 spsk wasabi, pulver eller tube
4 tsk lakserogn


Asparges

1 bdt grønne asparges, bunden knækket af (ca. 2 cm)
lidt dild i kviste