Gå til sygdomsliste

Bagt lyssej med rodfrugter og persillepesto

Portioner: 4

Sprøde, bagte rodfrugtfritter og et godt stykke fisk er nemt at lave og smager dejligt. Den grønne persillepesto er god til både fisk og bagte rodfrugter.


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 160 grader, og klargør grøntsager og krydderurter. Drys fisken med salt og sukker. 

Skær rodfrugter og løg i stykker a ca. 1 cm, bland dem med olie og eddike, og krydr med salt og peber. Læg rodfrugter og løg i et ildfast fad, og bag dem i den forvarmede ovn ved 160 grader i 20 minutter. Læg så fisken ovenpå, og lad det bage i yderligere 10 minutter.

Kom alle ingredienserne til persillepestoen i foodprocessoren, og blend dem. Smag pestoen til med salt og peber.

Dryp pestoen ud over rodfrugter og fisk, drys brøndkarse over, og servér. Spis gerne groft brød til retten.

 

Tip:

Er der en rest tilbage, kan den serveres koldt som salat til frokost.

Rodfrugter og fisk

600 g lyssej
2 tsk sukker
200 g kartofler
400 g knoldselleri
400 g gulerødder
2 rødløg
2 spsk rapsolie
2 spsk æbleeddike
salt og peber


Persillepesto

1 stort bdt bredbladet persille
2 fed hvidløg
60 g hasselnøddekerner
40 g kapers
1¼ dl koldpresset rapsolie
2 spsk æbleeddike
salt og peber


Pynt

1 stort bdt brøndkarse


Tilbehør

groft brød