Gå til sygdomsliste

Avocadosalat med jordbær og granatæble

Portioner: 4

Vegetarisk sommersalat med jordbær, avocado og granatæblekerner.


Sådan gør du:

Rist pinjekernerne på en tør pande og lad dem køle af. Skyl salat, rucola og brøndkarse. Skær avocadoerne i tynde skiver. Skyl, nip og halver jordbærrene. Anret det hele på et fad.

Rør saften fra en halv lime, kerner og saft fra granatæblet (halver æblet og bank kernerne ud med bunden af en grydeske, pres saften ud) og olie sammen til en dressing. Smag dressingen til med salt og peber og hæld den over salaten.

Pynt salaten med de ristede pinjekerner og brøndkarsen.

Tip:

Hvis du vil bruge salaten som hovedret, kan du f.eks. servere den sammen med oksekød, svinekød eller kylling. Suppler evt. med kogte eller ovnbagte kartofler.

 

Variationer:

Du kan variere salaten ved f.eks. at:

– Tilsætte frisk spinat eller napolitana salatmix i stedet for rucola
– Tilsætte græskarkerner i stedet for pinjekerner
– Bruge en olie-eddikedressing på salaten

Ingredienser

1 salathoved
100 g rucola
2 avocadoer
250 g jordbær
en potte brøndkarse
35 g pinjekerner
½ lime
1 spsk rapsolie
½ granatæble
salt og peber