Gå til sygdomsliste

Bagte rødbeder med mynte og æblechips

Portioner: 4

Vegetarisk salat med bagte rødbedetern, rucola, rødløg, mynte og sprøde æblechips. Æblechips kan købes færdige eller laves af friske æbler - se tippet nederst.


Sådan gør du:

Skyl og tør rødbederne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30-45 minutter alt efter størrelse, til de er møre, men stadig har bid. 

Tag rødbederne ud af ovnen og kom dem i en skål med iskoldt vand og smut skindet af. Skær rødbederne i tern, skiver eller både efter smag.

Pil og snit rødløget fint. Bland rødbedeternene med rødløg, mynte og rucola.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over salaten. Pynt lige inden serveringen salaten med sprøde æblechips.

Tip:

Tørrede æblechips kan købes eller du kan lave dem selv:

Skær æbler i helt tynde ringe eller både, og bag dem på bagepapir i ovnen ved 85 grader, til de er helt tørre og sprøde. Bruger du varmluftovn, kan de laves på et par timer. Præcis hvor længe, de skal bage, afhænger af, hvor tykke æbleskiverne er og hvor saftige æbler, du har brugt.

Ingredienser

500 g rødbeder
1 rødløg
1 lille håndfuld frisk mynte, grofthakket eller hele blade efter smag
1 stor håndfuld rucola
1 god håndfuld æblechips til pynt


Dressing

6 spsk koldpresset jomfruolivenolie
2 spsk æblecidereddike
1 tsk akaciehonning eller anden flydende honning
flagesalt og friskkværnet sort peber