Gå til sygdomsliste

Gazpacho med vandmelon

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    Let at synke
  •  
    God ved kvalme
  •  
    Energiindhold kan øges

Denne vegetariske, kolde suppe er frisk og skøn, særligt på en varm sommerdag. Du kan lave en portion og have den i køleskabet i 2-3 dage. Suppen kan spises, som den er, eller toppes med ekstra grønt og serveres med brød.


Sådan gør du:

Fjern eventuelle kerner fra vandmelonkødet. Skær tomaterne i tern, fjern blomsten. Skræl agurkerne, og skær dem i grove stykker. Kom hvidløg, forårsløg, vandmelon, tomat, agurk, tomatjuice og vand i en skål sammen med rasp. Lad det hele trække i køleskab i mindst 30 minutter – eller evt. natten over.

Tip:

Sæt gerne dine skåle i fryseren inden servering. Så holder suppen sig iskold!

Kom hele skålens indhold i en blender, og blend til massen er helt glat. Smag til med olivenolie, salt og limesaft.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis suppen skal være energirig, kan du tilsætte energipulver til en passende portion suppe. Husk at bruge energipulver, der er egnet til kolde væsker. Du kan også sagtens tilsætte piskefløde eller cremefraiche 38 % til en portion suppe. Det vil dog gøre suppen mildere i smagen og mere bleg i farven. 

Servér suppen iskold, toppet med agurk, fint snittet forårsløg og vandmelon. Giv tabasco og groft brød til.

Tip:
  •  
    Let at synke

Hvis du undlader topping på suppen, er den særligt nem at synke. Har du smerter eller stråleskader i munden, så undlad denne suppe, da syrlige råvarer som tomat kan give smerter.

Ingredienser

400 g vandmelonkød
400 g modne tomater
1 1/2 agurk
1 lille fed hvidløg
2 forårsløg (kun det lyse af løget – brug de grønne toppe til topping)
2 dl tomatjuice
1 dl vand
1/2 dl rasp
3-4 spsk olivenolie
salt
2-3 spsk limesaft


Topping

1/2 agurk, skåret i små tern
2 forårsløg, de grønne toppe
lidt vandmelon, i små tern


Tilbehør

Tabasco