Gå til sygdomsliste

Gulerodssuppe med krydderurteyoghurt

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Let at synke

I den vegetariske suppe får de søde gulerødder et skud syre af æblemost og eddike. Hvis du vil have en mildere og sødere suppe, kan du selvfølgelig skrue ned for most og eddike. 


Suppe:

Skræl gulerødder, løg og hvidløg, snit dem groft, og steg dem i rapsolie ved lav varme i 5-10 minutter. Tilsæt så eddike og most, og lad væden koge ind til det halve. 

Tilsæt vand, så det dækker, og lad det simre i ca. 30 minutter, til gulerødderne er møre.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du skal spise mad med mange kalorier, kan du erstatte 2-4 dl af vandet med piskefløde. Du kan selvfølgelig også røre energipulver i en færdig portion af suppen. 

Blend derefter suppen, og smag den til med salt og peber - måske kalder de søde gulerødder også på lidt mere eddike. Er konsistensen for tyk, kan du justere med vand.

Tip:
  •  
    Mild og blød

Hvis du har smerter eller sår i munden, kan det være en god idé at undlade hvidløg, æblemost og eddike. Så bliver suppen mildere. Erstat også gerne noget af vandet med piskefløde for en mere cremet konsistens.

Dressing:

Lav dressingen, mens suppen koger. Skyl alle krydderurterne, og kør dem på foodprocessoren med yoghurten.

Smag til med salt og peber.

Sæt suppen på bordet med brød til, og kom en skefuld af den kølige yoghurtdressing i hver portion.

 

Tip:

Vær altid rundhåndet med krydderurter! Dressingen kan laves med mange forskellige krydderurter - prøv at bruge forskellige slags og find dine favoritter. 

Suppe

600 g gulerødder
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk koldpresset rapsolie
1 dl æblecidereddike
2 dl æblemost, pilsnerøl eller lys bouillon
ca. 1 l vand


Dressing

60 g bredbladet persille
20 g timian
20 g merian
2 dl yoghurt
salt og peber


Tilbehør

groft brød