Gå til sygdomsliste

Hot kålsalat med kylling

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

En sursød dressing med lime og chili giver salaten masser af friskhed og blødgør samtidig grøntsagerne. Du kan sagtens lave salaten i en vegetarisk udgave uden kylling. Så kan du eventuelt bruge den som tilbehør.


Sådan gør du:

Steg kyllingebryster eller filetter i lidt olie på en varm pande, til de er akkurat gennemstegte. Lad dem køle en smule, og skær dem i strimler. Rør imens fiskesauce, lime, sukker og chili sammen til en dressing. Snit kålen fint, du kan evt. rive rosenkålene på en foodprocessor. Skær gulerødderne i tynde strimler eller riv dem groft. Vend kød, kål, gulerødder, løg, mynte, koriander og peanuts sammen med dressingen. Smag til – det skal være både stærkt, sødt og syrligt. Servér straks salaten, eller lad den trække i op til et døgn.

Tip:

Brug den slags kål, du har. Det er fint at blande flere slags, men det er bestemt ikke et must. En af delene er også helt fint! Prøv spidskål, fint snittet broccoli, kinakål, romanescokål eller savoykål.

Ingredienser

2-3 kyllingebryster eller filetter 
lidt olie til stegning
salt


Dressing

1 dl fiskesauce
1 dl limesaft
1/2 dl sukker
3-4 tsk rød chili, hakket


Grøntsager

500 g rødkål
500 g hvidkål
300 g rosenkål
4 gulerødder
2 rødløg, i tynde både
1 stor håndfuld mynteblade
1 stor håndfuld koriander
1 dl peanuts, hakkede