Gå til sygdomsliste

Kartoffelsalat med cherrytomater og forårsløg

Portioner: 4

Vegetarisk kartoffelsalat med nye, små kartofler. Denne variant er med oliven, tomater og forårsløg. Spis den som den er eller til fisk, kød eller fjerkræ.


Sådan gør du:

Skrub kartoflerne og kog dem, til de er møre (tjek med en gaffel efter 10 minutter). Lad dem køle af. Skyl napolitana salatmixen. Skyl og halver tomaterne. Skyl og snit forårsløgene. Vend det hele sammen med de afkølede kartofler.

Bland olien, balsamico/hvidvinseddiken, senneppen og honningen sammen til en dressing. Smag den til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten eller servér den ved siden af.

Variationer:

– Tilsæt fetaost eller salattern
– Tilsæt grønne asparges (de skal blancheres i kogende vand 1-2 minutter)
– Tilsæt sukkerærter (de skal blancheres i kogende vand 1-2 minutter)

Tilbehør:

Salaten er f.eks. god med hvid fisk eller fiskefrikadeller, men også laks, kylling og svinekød. Servér salaten med f.eks. fisk og en urtecreme: Rør 2 dl cremefraiche eller fromage frais sammen med 2 bundter friske, hakkede krydderurter, f.eks. purløg, dild, persille eller kørvel. 

Ingredienser

800 g små fine kartofler
100 g napolitana salatmix
3-4 forårsløg
1 bakke cherry- eller blommetomater
35 g sorte oliven
1-2 spsk rapsolie
1 tsk dijonsennep eller grovkornet sennep
½ - 1 tsk flydende honning
½ - 1 spsk hvid balsamico/hvidvinseddike
salt og peber