Gå til sygdomsliste

Sauterede rodfrugter med sesamfrø

Hurtig tilberedning
Portioner: 4

Rodfrugter stegt på panden er dejligt vegetarisk tilbehør til både kød, fisk, skaldyr og grøntsagsretter. Varierer grøntsagerne på panden efter smag, årstid og hvad køleskabet byder på.


Sådan gør du:

Skræl og skær rodfrugterne i stave. Steg sesamfrø og nigellafrø i olie på en pande i et par minutter.

Tilsæt rodfrugterne og steg det igennem i 4-5 minutter.  Tilsæt limesaft og -skal samt ahornsirup. Steg det hele et par minutter til, og smag til med salt.

Servér rodfrugterne sammen med andre gode grøntsagsretter, kød, fisk eller skaldyr.

Ingredienser

200 g knoldselleri
200 g pastinak
200 g gulerødder
4 spsk sesamfrø
4 spsk nigellafrø (jomfru i det grønne)
koldpresset jomfruolivenolie
1 økologisk limefrugt, saft og skal af 
1-2 spsk ahornsirup
flagesalt