Gå til sygdomsliste

Vandmelonsalat med krydderurter og ristede græskarkerner

Hurtig tilberedning
Portioner: 4

Vegetarisk vandmelonsalat. Vandmelon behøver ikke så meget ståhej for at give et lækkert tilbehør eller mellemmåltid. Ristede græskarkerner, limesaft og koriander giver her den søde vandmelon syre og sprødt knas. 


Sådan gør du:

Skær vandmelonen i mundrette bidder, og læg dem på et fad. Rist græskarkernerne i olie og lidt salt på en pande, indtil de begynder at tage farve. Lad kernerne køle af, før du bruger dem. 

Kom friskpresset limesaft og lidt olie over vandmelonen, og drys med friskkværnet sort peber og lidt friske krydderurter. 

Drys med de afkølede græskarkerner, og servér salaten med det samme.

Tip:

Er du uheldig og får fat i en vandmelon, der ikke er helt moden, kan du dryppe den med lidt ahornsirup og limesaft og lade den trække lidt, inden du serverer den.

Ingredienser

½ vandmelon el. mere, alt efter størrelse
1 stor håndfuld græskarkerner
koldpresset jomfruolivenolie
flagesalt
saft af ½-1 limefrugt
friskkværnet sort peber
en håndfuld frisk koriander eller frisk mynte, efter smag