Gå til sygdomsliste

Thai-andesalat

Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Frisk salat med ananas, mango, ingefær og lime. Du kan erstatte andekødet med kylling, hvis du er mere til det. 


Sådan gør du:

Rids kødets skindside med en skarp kniv, og gnub det derefter med salt. Steg kødet på en varm pande i en smule olie i ca. 15 minutter, til det har en fin lyserød kerne – først med skindsiden nedad, vend undervejs. Lad det hvile i 10 minutter, hvorefter det skæres i skiver, og lægges i lidt af marinaden.

Bland ingredienserne til marinaden sammen til en lind konsistens. Brug den ene halvdel til at marinere det stegte, skiveskårne andebryst i en halv time, inden det kommes salaten. Brug lidt af den anden halvdel til at komme over salaten.

Bræk romainesalaten i mundrette stykker. Skræl og skær ananassen i mindre tern. Skræl mangoen, skær frugtkødet fra stenen, og skær det i strimler. Rens peberfrugten for kerner, og skær den i tern. Snit forårsløgene, og pil og hak rødløget fint. Bland det hele med fintskåret kokos. Rist jordnødderne gyldne på en tør, varm pande. Fordel det stegte, marinerede andebryst i salaten.

Dryp marinade over salaten, og drys med grofthakkede jordnødder og friskhakket mynte og koriander.

Tip:

Der er sandsynligvis marinade tilovers. Den kan sagtens holde sig  en uges tid i køleskabet, og er god til at dyppe grøntsagsstave i eller til at komme på fisk, der skal grilles.

Tip:
  •  
    God ved smagsforandringer

Hvis du har svært ved at spise andekød, kan du udskifte det med kylling eller lave salaten vegetarisk.

Ingredienser

2 stk. andebryst eller 3 andelår
koldpresset jomfruolivenolie
flagesalt


Marinade/dressing

¾ dl hoisin sauce
2-3 spsk friskrevet ingefær
2 fed hvidløg
1 spsk lys miso
1 spsk sød chilisauce
½-1 limefrugt, saft af (efter smag)


Salat

½-1 romainesalat, alt efter størrelse
¼ moden ananas
½ moden mango
½-1 rød peberfrugt
2 forårsløg
½ rødløg
lidt frisk kokos, fintskåret 
1 håndfuld usaltede jordnødder
1 lille bdt frisk mynte
1 lille bdt frisk koriander