Gå til sygdomsliste

Om opskrifterne

Opskrifterne på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside er til dig, der har kræft, og dine pårørende - og for alle andre, der gerne vil spise sund og kræftforebyggende mad.

Om opskrifterne

Opskrifterne, du finder her på siderne, lever op til Kræftens Bekæmpelses anbefalinger for sund mad, når du har kræft. Samtidig giver mange af opskrifterne mulighed for at tilpasse maden på forskellig vis, hvis du har spiseproblemer, der giver dig særlige behov. Det kan for eksempel være, hvis du har tabt dig meget eller har kvalme. Brug de farvede prikker ved opskrifterne til at finde den mad, der bedst passer til dit behov. Se mere om symbolerne, og hvordan de kan bruges, nedenfor.

Hvis du kan spise som du plejer og holder normalvægten eller tager på, så gælder de samme råd om sund mad for dig, som for alle andre. Opskrifterne på disse sider er derfor mad, som alle kan spise med af - kræft eller ej. Kun de opskrifter, der er mærket med en rød prik, har et særligt højt energiindhold. De kan derfor kun anbefales til kræftpatienter, der har tabt sig meget eller som har lille appetit. Er det en dessert eller tilbehør som f.eks. mayonnaise, der har højt energiindhold, kan en portion dog sagtens indgå som en del af en sund og varieret kost også for normalvægtige.

Symbolforklaring

Hvis du har særlige behov, for eksempel at du skal spise mad med mange kalorier, kan du bruge de farvede prikker ved opskrifterne som hjælp. Læs mere om symbolerne her.

Sund mad mod kræft

Hvis du ikke taber dig og kan spise som du plejer, gælder de samme regler for sund mad for dig som for alle andre. Her kan du læse mere om Kræftens Bekæmpelses retningslinjer for sund mad, når du har kræft.

Spiseproblemer

Hvis du har problemer med at spise, kan du finde gode råd til, hvordan du skal spise her.

Kokkene bag opskrifterne

Her kan du læse om de kokke, der har lavet opskrifterne på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.