Gå til sygdomsliste

Citronkage a la citronmåne

Portioner: 8
Fryseegnet
  •  
    Let at synke
  •  
    God ved kvalme
  •  
    Energirig
Citronkage a la citronmåne

Lækker citronkage til eftermiddagskaffen, der kan holde sig i flere dage uden at blive tør. På grund af den friske, syrlige smag kan kagen være god, hvis du har kvalme. 


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader. Rør smør og sukker rigtig godt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt imellem hvert æg. Riv marcipanen og vend den i dejen. Tilsæt hvedemel og bagepulver, og rør dejen godt sammen. Vend til sidst citronskal i, og fordel dejen i en springform med en diameter på 22 cm, beklædt med bagepapir.

Bag kagen i 30-35 minutter. Køl kagen helt af på en rist.

Rør glasuren sammen af flormelis og citronsaft, til den er let tyktflydende, og fordel glasuren på den afkølede kage. Pynt evt. med en smule revet citronskal og finthakkede pistacienødder.

Ingredienser:

150 g blødt smør
150 g sukker
4 æg
100 g marcipan
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1½ økologisk citron, skallen heraf


Glasur:

150 g flormelis
1 økologisk citron, saft og skal af


Pynt:

Evt. hakkede pistacienødder og revet citronskal